5:04 pm - Thursday, 2 July 2020

El Consell autoritza la constitució d’un dret de superfície per a situar el CaixaForum en l’Àgora de València

- Publicidad -Reciplasa

La Fundació Bancària 'la Caixa' promourà en CaixaForum exposicions d'art, cicles de conferències, concerts i espectacles, jornades socials, tallers educatius i familiars i activitats dirigides a persones majors

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Consell ha autoritzat la contractació, per part de Ciutat de les Arts i de les Ciències, SA unipersonal, de la constitució d’un dret de superfície per a procedir a la construcció, instal·lació i explotació del futur centre cultural CaixaForum en l’interior de l’edifici de l’Àgora de València.

La Fundació Bancària ‘la Caixa’ promourà en CaixaForum exposicions d’art, cicles de conferències, concerts i espectacles, jornades socials, tallers educatius i familiars i activitats dirigides a persones majors.

El projecte, destaquen des de l’executiu autonòmic, es caracteritza per “potenciar el concepte original de l’edifici Àgora com a una gran superfície oberta al diàleg i a l’activitat cultural, així com per la seua sostenibilitat mediambiental”.

Segons es va informar el març, després de la reunió i forma d’un conveni de col·laboració entre el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la Fundació la Caixa, Isidro Fainé, es preveu que les obres del CaixaForum estiguen finalitzades en 2021.

La Caixa contempla destinar més de 18 milions d’euros a la creació del nou centre i, a més, 5 milions d’euros a l’any per al seu manteniment, programació i funcionament. L’explotació serà per un termini de 50 anys.

ANTECEDENTS
El 3 de març de 2017, Ciutat de les Arts i de les Ciències, SA va rebre una carta d’intencions de la Fundació Bancària ‘la Caixa’ en la qual es comunicava l’interés de la Fundació per situar el CaixaForum València en l’edifici de l’Àgora.

La direcció de CACSA va emetre un informe el 30 de març de 2017 en el qual es va establir que la fundació ofereix continguts de divulgació cultural, científica i social, i s’apuntava que els objectius són concordes amb les finalitats de CACSA. A més, manifestava que comptar amb un CaixaForum contribuiria a millorar l’oferta de continguts i a augmentar el nombre de visitants i el prestigi de les dues entitats.

El Consell d’Administració de CACSA va adoptar un acord per a continuar amb els tràmits necessaris per a portar avant la iniciativa per la qual l’edifici de l’Àgora i la seua gestió es destinen a un espai cultural de qualitat.

A aquest efecte, la Comissió Executiva de CACSA va aprovar la publicació de l’anunci per a fer pública la proposta de la Fundació ‘la Caixa’ respecte a la contractació d’un CaixaForum o a acollir una altra de similars característiques en l’interior de l’edifici Àgora.

Transcorregut el termini per a la presentació d’ofertes alternatives i no havent-se presentat cap oferta addicional a la de la Fundació ‘la Caixa’, el Consell d’Administració, en la seua sessió de 2 de febrer de 2018, va acordar que es continuarien els tràmits de l’expedient.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Castelló redueix ‘paperassa’ en les tramitacions d’obres i activitats

Estes llicències, que habitualment passaven per comissió d'ordenació del territori i posteriorment per junta de govern per a la seua aprovació, s'han simplificat en els últims dos mesos per decret del regidor delegat d'Urbanisme i Activitats, per a accelerar la tramitació i evitat retards.

L’ajuntament ha repartit mascaretes al grup San Lorenzo per considerar-los ‘població vulnerable’

El portaveu de l'equip de govern puntualitza que no és el primer repartiment que es fa i que "hi ha gent que per les seues condicions socioeconòmiques li pot costar més tindre una mascareta i per això ahí està l'ajuntament per a ajudar".

Puja l’atur a Alacant en més de 5.000 persones al juny

L'atur registrat a la Comunitat Valenciana va pujar al juny en 16.279 persones, un 3,70 per cent més que al maig.

La Policia Local de València grava un documental sobre els seus 150 anys d’història

Aarón Cano: "Esta crisi transformarà a totes les policies del món".

Desinfectaran una altra vegada les zones comunes del Grup San Lorenzo de Castelló pel brot de coronavirus

Al Grup San Lorenzo s'ha detectat un brot amb 23 casos d'infectats per la COVID-19.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià