Ximo Puig aposta per defensar una agricultura competitiva a Europa

El president destaca que els agricultors de la Comunitat Valenciana "donen molt i han de rebre molt més del que reben"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que ara “és necessari, més que mai, defensar l’agricultura competitiva” i ha subratllat la potència d’un sector agrari valencià que “no pot jugar amb desavantatge permanentment”. “Els agricultors de la Comunitat Valenciana donen molt i han de rebre molt més del que reben”, ha subratllat el titular de la Generalitat.

Puig ha defensat el treball conjunt del sector amb les comunitats autònomes i els eurodiputats i eurodiputades per a fer de “lobby” a Europa en un moment en el qual “s’està negociant de nou la Política Agrària Comuna”.

Rovira  

El responsable de la Generalitat s’ha pronunciat així durant la clausura de l’Assemblea General d’Anecoop celebrada en el Palau de Congressos de València, on ha afirmat que Anecoop se situa com la primera empresa hortofructícola del Mediterrani “i una de les grans companyies europees” del sector agrari.

El cap del Consell també ha assenyalat en la seua intervenció que “no s’ha de permetre” que a Europa es puguen consumir productes que no tinguen les garanties sanitàries exigides per al que es produeix dins de la Unió, per la qual cosa ha cridat a treballar conjuntament per a la millora de les condicions en el sector agrícola.

“En la base de tota aquesta arquitectura econòmica està l’agricultor, i hem d’aconseguir entre tots que augmente la seua renda i hi haja possibilitat d’atraure talent jove”, ha prosseguit Puig, qui ha recalcat que això no serà possible “si no es garanteix un salari adequat”.

Puig ha recordat que en l’àmbit europeu ja s’ha avançat en qüestions com l’Observatori de Fruites i Hortalisses, que, segons el president, servirà “per a analitzar en temps real l’evolució del mercat i dignificar la cadena de valor”, així com per a “augmentar la transparència dels preus”.

Una història d’èxit

Puig ha assegurat que les cooperatives citrícoles organitzades en Anecoop representen una història d’èxit que es considera un referent en tota Espanya i ha expressat, per tant, que aquest “model de prosperitat” demostra que el cooperativisme “és una aposta segura”.

“Per vosaltres passa la capacitat de competir, i això només pot aconseguir-se partir del capital humà, la professionalització, la innovació i la capacitat d’avançar en altres mercats internacionals”, ha prosseguit Puig, qui ha felicitat a més l’entitat per uns resultats financers “que no són producte de la casualitat”.

El cap del Consell ha asseverat, en aquest sentit, que en l’Assemblea General se celebra també “que quasi el 14% de les cooperatives que van sorgir a Espanya eren valencianes i que el 20% dels socis de les noves cooperatives que van sorgir en 2018 eren valencians”, així com que, d’aquestes empreses, “al voltant de 408 cooperatives agroalimentàries van facturar 2.136 milions d’euros en 2016 amb 28.825 ocupacions directes i 22.082 indirectes”.

El president ha recordat a més la figura de l’exconseller d’Agricultura Luis Font de Mora, a qui ha definit com “un dels grans promotors d’Anecoop i impulsor de la llei del cooperativisme” que simbolitza “els valors de tota una generació”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela