Cebrián valora a Ayora l’esforç per donar a conéixer tot el patrimoni de les zones d’interior

La consellera celebra amb els apicultors i la població local la XVIII edició del Primer Tall de Mel

Publicitat

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha celebrat amb la població d’Ayora la majoria d’edat de la seua fira entorn del Primer Tall de Mel, que arriba a la XVIII edició en aquest llarg cap de setmana de El Pilar. Ho ha fet convertint-se, amb els apicultors locals en artesana del primer tall de 2018, tot un ritual que pot ser contemplat en directe en les instal·lacions condicionades a aquest efecte en el recorregut de la fira.

Al costat de l’alcalde, José Vicente Anaya, la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pérez Garijo i el director general de Comerç, Natxo Costa, la consellera ha destacat la qualitat, les aromes o la diversitat del producte estrella d’aquesta fira, que converteix a aquesta població en un dels principals municipis apícoles d’Espanya.

PublicitatRovira  

Tot això, ha afegit, gràcies als apicultors i apicultores que hi ha darrere, que generació rere generació s’ha esforçat per mantindre una tradició han sabut portar al futur “tota una tradició i un coneixement que és, a més, part de la nostra història”. Ha valorat la contribució a donar a conéixer no solament la mel i els productes derivats d’ella, sinó l’oferta econòmica de la zona en el seu conjunt, com a gastronomia, turisme o la cultura de l’aigua, el seu patrimoni cultural, històric i natural i, en definitiva, a dinamitzar l’economia comarcal i a fixar població en les zones d’interior.

La valenciana és la segona comunitat autònoma productora de l’Estat. Per a la consellera és important, a més, que els consumidors aprecien els seus productes i aquesta fira és una “excel·lent ocasió” per a això. El Primer Tall de la Mel d’Aiora és Festa d’Interés Turístic Autonòmic des de 2016.

PublicitatJuega Limpio Orihuela