8.9 C
Valencia

Cebrián valora a Ayora l’esforç per donar a conéixer tot el patrimoni de les zones d’interior

La consellera celebra amb els apicultors i la població local la XVIII edició del Primer Tall de Mel

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha celebrat amb la població d’Ayora la majoria d’edat de la seua fira entorn del Primer Tall de Mel, que arriba a la XVIII edició en aquest llarg cap de setmana de El Pilar. Ho ha fet convertint-se, amb els apicultors locals en artesana del primer tall de 2018, tot un ritual que pot ser contemplat en directe en les instal·lacions condicionades a aquest efecte en el recorregut de la fira.

Al costat de l’alcalde, José Vicente Anaya, la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pérez Garijo i el director general de Comerç, Natxo Costa, la consellera ha destacat la qualitat, les aromes o la diversitat del producte estrella d’aquesta fira, que converteix a aquesta població en un dels principals municipis apícoles d’Espanya.

Tot això, ha afegit, gràcies als apicultors i apicultores que hi ha darrere, que generació rere generació s’ha esforçat per mantindre una tradició han sabut portar al futur “tota una tradició i un coneixement que és, a més, part de la nostra història”. Ha valorat la contribució a donar a conéixer no solament la mel i els productes derivats d’ella, sinó l’oferta econòmica de la zona en el seu conjunt, com a gastronomia, turisme o la cultura de l’aigua, el seu patrimoni cultural, històric i natural i, en definitiva, a dinamitzar l’economia comarcal i a fixar població en les zones d’interior.

La valenciana és la segona comunitat autònoma productora de l’Estat. Per a la consellera és important, a més, que els consumidors aprecien els seus productes i aquesta fira és una “excel·lent ocasió” per a això. El Primer Tall de la Mel d’Aiora és Festa d’Interés Turístic Autonòmic des de 2016.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,316FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià