viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Conselleria d’Igualtat contrata més personal

La Conselleria destina 1,86 milions d'euros en 2018, el doble que fa dos anys, per a finançar 88 Oficines PANGEA d'entitats locals de la Comunitat Valenciana. La xarxa va atendre en 2017 més de 120.000 consultes relacionades amb l'assessoria sobre serveis jurídics, sanitat, habitatge, formació i educació, entre altres

Un total de 181 professionals i 41 especialistes en mediació intercultural acreditats han treballat durant el passat any 2017 en les 85 Oficines d’Atenció a Persones Migrades (OAPMI), gràcies al suport financer a les entitats locals per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de línies nominatives, que els permet poder contractar a professionals amb titulacions de caràcter social per a la seua gestió.

Així ho ha avançat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha indicat que el seu departament destina per a 2018 un pressupost d’1,86 milions d’euros, el doble que fa dos anys, per a finançar 88 d’aquestes Oficines d’entitats locals de la Comunitat Valenciana i què a més, ha proposat un canvi en la denominació, a través de la llei d’acompanyament, passant a cridar-se PANGEA.

Oltra ha manifestat que la nova denominació evoca “una terra de totes i de tots”, precisament, per a “recolzar a les valencianes i els valencians, que per causes diverses, han d’abandonar moltes vegades la nostra terra, i a les moltes persones que la Comunitat Valenciana acull”.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta del Consell ha assenyalat que la xarxa d’Oficines d’Atenció a Persones Migrades va atendre el passat any, més de 120.000 consultes de persones migrants, persones refugiades, asilades i desplaçades, de matèries especialment referents a l’acolliment i la residència a Espanya, i també a l’assessoria sobre serveis jurídics, sanitat, habitatge, formació i educació, entre altres qüestions.

Les oficines en l’actualitat estan potenciant la figura del mediador intercultural qualificat i durant l’any 2017 es van finançar 85 oficines amb un import global d’1,83 milions d’euros, destinats al pagament de les despeses de funcionament i als projectes d’interculturalitat dels municipis, facilitant la contractació de personal amb càrrec a les línies nominatives subvencionades.

“Hem reforçat el pressupost les Oficines d’Atenció a Persones Migrants que ja s’havia iniciat en 2016 amb un increment del 32,16% i que va augmentar el 2017 en quasi un 95 per cent”, ha incidit la vicepresidenta.

Les ajudes nominatives en 2017 per un muntant d’1,83 milions d’euros es va repartir entre 28 entitats de la província d’Alacant, 21 de Castelló i 36 de València, que ha suposat a judici Oltra, un “fort impuls” per a fomentar la participació d’aquests municipis. Enguany, s’incrementen a 31 les entitats d’Alacant.

Així mateix, aquest substanciós impuls financer, “reforça el seu paper de mediació intercultural en els àmbits educatiu, social, i sanitari”, i ho consolida com un instrument destinat a “possibilitar la unificació i concentració” dels serveis que actualment s’ofereixen a aquest col·lectiu des de diferents entitats, organitzacions socials i administracions públiques, afavorint la seua integració en la societat d’acolliment.

Segons ha assegurat, amb aquest important increment pressupostari, a més, han ampliat el seu àmbit competencial “per a donar també cobertura i servei a persones de la Comunitat Valenciana, especialment els joves, que migren a altres països i a més a persones refugiades”.

En aquest sentit, Mónica Oltra ha recordat que les futures oficines PANGEA sorgeixen davant la necessitat de “reestructurar i re-conceptualitzar” la xarxa d’atenció per a donar resposta als diferents processos migratoris i les seues tipologies i per a “adaptar-la a la nova realitat social que requereix d’una visió integral i multidimensional de les migracions”, passant dels antics AMIC a ser Oficines d’Atenció a Persones Migrants.

Amb aquesta nova estructura, ha subratllat la vicepresidenta del Consell, són els serveis socials municipals els qui presten l’atenció a les persones migrants, mentre que la Generalitat s’encarrega de coordinar aquesta gestió” .

Últimas noticias

Contenido relacionado