3:51 pm - Saturday, 30 May 2020

La Generalitat millorarà el finançament i la innovació de la indústria tèxtil valenciana a través de l’IVF i l’AVI

- Publicidad -Reciplasa

Aquesta setmana es publicarà en el DOGV la línia de préstecs bonificats de l'Institut Valencià de Finances per a contribuir a la modernització i transformació tecnològica del tèxtil

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat mesures per a millorar el finançament i la innovació de la indústria tèxtil valenciana a través de l’IVF i l’AVI.

El cap de l’Executiu valencià, qui ha explicat aquestes iniciatives abans de rebre en audiència a representants del Comité Executiu del Consell Intertextil Espanyol en el Palau de la Generalitat, ha explicat que aquesta setmana es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) la línia de préstecs bonificats de l’Institut Valencià de Finances que impulsarà, entre altres objectius, “la modernització i la transformació tecnològica de les nostres empreses” per a ajudar-les “a créixer i ser més competitives”.

Els ajudes, que inclouen línies per a pimes i grans empreses, desenvolupament sostenible i eficiència energètica, són per un màxim de 5 milions d’euros fins a dos anys de manca, sense comissions i amb un interés de l’Euríbor entre el 0,2% i l’1,5%, i a més inclouen trams reembossables de fins al 15,7% del préstec concedit.

Puig ha destacat, en aquest sentit, que aquesta línia serà “especialment efectiva” en el sector tèxtil, ja que per les seues característiques requereix “inversions importants de maquinària i un esforç permanent de renovació tecnològica”.

Capacitat d’actualització
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el sector tèxtil valencià “té futur” perquè ha sigut “capaç d’actualitzar-se” i ha destacat que, per aquest motiu, diverses empreses multinacionals del moble, el tèxtil i la confecció “compren els seus productes a companyies” establides en la Comunitat.

Així, segons el cap del Consell, el tèxtil és una branca econòmica “fonamental” per a l’economia del territori valencià, que posseeix “noves oportunitats” després de superar “una crisi molt difícil”.

Ximo Puig ha detallat que l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) compta amb iniciatives “molt potents” que contribueixen a reforçar la capacitat d’innovació d’aquest sector, com així demostra el projecte Hàbitat Future, amb el qual la Generalitat espera dissenyar “els habitatges del futur des d’una perspectiva de les empreses que participen en la construcció” mitjançant l’aplicació “de criteris d’innovació i disseny”.

Aquesta iniciativa fomenta, en paraules del president, la creació d’aliances estratègiques entre els agents del Sistema Valencià de la Innovació (SVI) per a generar projectes que combinen “tant la part tècnica com la part creativa”, i compta amb la participació dels instituts tecnològics del tèxtil, la construcció i el moble així com l’associació de dissenyadors, el col·legi d’arquitectes de la Comunitat i les Associacions ATEVAL, FEVAMA i ASCER.

Puig ha sostingut que també s’ajuda les empreses tèxtils “a entrar en altres àmbits” amb iniciatives com Repair, una investigació en la qual col·laboren l’institut tèxtil Aitex i la Fundació la Fe per a desenvolupar teixits biomètrics com autoinjerts en pacients amb cremades de segon i tercer grau.

Internacionalització
El cap del Consell també ha apuntat que des de la Generalitat es treballa en la internacionalització d’aquestes companyies a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a intentar accedir a nous mercats on abans “no teníem moltes oportunitats”, ja que això podria contribuir “a reposicionar un sector que ajuda la reindustrialització de la Comunitat”.

Puig ha subratllat, per això, que el sector del tèxtil valencià, situat en un ‘clúster’ a les comarques de la Vall d’Albaida i l’Alcoià, és important a més per a “tindre un territori més diversificat”, per la qual cosa ha assenyalat que s’ha “d’ajudar aquelles empreses” que han produït en la Comunitat “una transformació enorme”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Guillamón pregunta a Marco “com farà per a saltar-se el Pativel, contra el qual no va al·legar, i que ara limita els negocis de...

Guillamón: “Sol·licitem que busquen immediatament una solució a un problema que és un fre importantíssim a l'activitat turística de la nostra ciutat"

Benicàssim intensifica els tractaments contra els mosquits actuant de manera diària

L'Ajuntament reitera la sol·licitud a Conselleria per a la realització de tractament aeri.

L’UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l’activitat científica d’instituts i grups d’investigació

L'UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l'activitat científica d'instituts i grups d'investigació

Tres ferits de 18 en una baralla a Torrefiel (València)

Fins al lloc es van desplaçar dos unitats del SAMU. Els serveis mèdics van atendre tres ferits, tres joves de 18 anys.

L’alcalde de Nules proposa saltar-se la llei per a pagar serveis que va contractar sense diners

Intervenció adverteix que és necessari un pressupost per a sufragar un dèficit d'1,3 milions d'euros.

Esta publicació està disponible en : Valencià