18.9 C
Valencia

Conselleria instal·larà el mesurador de partícules a la platja d’Almassora el 25 de març

La brigada municipal habilita una zona al costat d’Om Blanc per a situar l’equip.

- Publicitat -AVL

La Conselleria de Transició Ecològica ha comunicat a l’Ajuntament d’Almassora el trasllat de la unitat mòbil de mesurament de partícules del polígon del Serrallo el 25 de març. És per això que el consistori ha esbrossat i netejat la zona on els tècnics instal·laran l’equip que controlarà les partícules emeses per les empreses de la zona industrial.

La petició municipal i del veïnat per a situar este mesurador es materialitzarà en un mes a través d’una unitat mòbil de sis metres de longitud que permetrà controlar els contaminants orgànics persistents (COP), és a dir, les substàncies químiques resistents a la degradació que poden transportar-se a gran distància de la font. La unitat estarà operativa durant diversos mesos, abans de substituir-la per una definitiva.

D’esta forma, l’equip que detectarà les partícules quedarà situat en els voltants del camí Om Blanch de la platja segons es va comprometre el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, durant la reunió mantinguda a la fi de 2019 amb l’alcaldessa, Merche Galí, una representació de l’associació de veïns Platja d’Almassora i la mateixa Martinavarro.

Després d’uns mesos en actiu, la Conselleria de Transició Ecològica substituirà este equip mòbil per un fix. Els dos dispositius mesuraran l’emissió de partícules procedents de les indústries radicades en el polígon del Serrallo per a seguretat de la població. Els tècnics municipals controlaran el funcionament dels equips en col·laboració amb el departament autonòmic, de manera que l’activitat de les indústries quede registrada contínuament en el terme d’Almassora.

Segons ha indicat el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, els operaris del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) han esbrossat una zona àmplia entorn d’Om Blanch i tenen previst endreçar un perímetre encara més ampli per a facilitar la ubicació del mesurador després que tècnics de l’empresa CIOPU que gestiona el control de l’EPSAR i responsables del departament autonòmic aprovaren la instal·lació en aqueix espai.

En els pròxims dies, el SMML barrarà la zona per a protegir l’equip una vegada situat en el seu emplaçament temporal, on les parts implicades esperen que siga útil per a un control més exhaustiu de les partícules.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,723FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià