24.6 C
Valencia

Conselleria només dóna 49.500 a La Unió de Llauradors per a pal·liar la crisi del coronavirus

El pressupost per a aquesta línia d'ajuda era de 2.250.000 euros i únicament s'han destinat 49.500 euros.

- Publicitat -AVL

Una de les ajudes més importants de la Conselleria d’Agricultura per a pal·liar les pèrdues originades per la Covid-19 entre els agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana ha resultat un absolut fracàs, tal com indica La Unió.

Esta setmana s’ha publicat en el DOGV la resolució de la concessió de les ajudes a les persones productores primàries que realitzen venda directa en llotges, mandonguilles o al detall, de productes agroalimentaris afectats per la Covid-19, del Decret 59/2020, de 8 de maig, del Consell, d’aprovació de bases reguladores i de concessió directa de subvencions a entitats, empreses i persones en règim autònom del sector primari, que han patit pèrdues econòmiques per Covid-19.

El pressupost per a aquesta línia d’ajuda era de 2.250.000 euros i únicament s’han destinat 49.500 euros, és a dir, només s’ha pogut executar el 2,2% del pressupost, després d’accedir únicament 33 persones a aquestes ajudes per les limitacions establides en la normativa.

Aquestes ajudes ja van ser criticades per La Unió en el seu moment, entre altres motius per les dificultats d’accés a les persones físiques al no disposar de certificat digital. Ara, la resolució publicada amb la concessió li dóna la raó.

Cal assenyalar que La Unió ha hagut de recórrer al Consell de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern de la Generalitat per a aconseguir tota la informació relacionada amb l’expedient del Decret 59/2020, després que la Conselleria d’Agricultura no contestara al recurs de reposició que va presentar davant aquestes ajudes el mes de juny passat. Finalment, i una vegada remesa esta informació en el dia d’ahir, s’estudiarà l’oportunitat de presentar un Contenciós Administratiu.

En este sentit, l’organització reclama a la Conselleria d’Agricultura una rectificació i, per tant, la redacció d’un nou Decret perquè les persones afectades per la Covid-19 puguen accedir a estes ajudes i poder destinar a elles, el 97,80% del pressupost restant que no s’ha consumit en esta línia i, en qualsevol cas, a sectors agraris afectats per la Covid-19, tant agrícoles com ramaders.

La Unió basava la seua argumentació jurídica sobre el recurs de reposició interposat a principis de juny, que la decisió de la Generalitat d’obligar a presentar les sol·licituds d’ajudes -fins i tot per a les persones físiques- de manera telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana no tenia fonament jurídic. Tampoc que s’establira el termini de quinze dies hàbils, sense tindre en compte la suspensió de terminis administratius contemplat en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declarava l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,795FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Aproven per unanimitat un pla d’impuls econòmic i social per a l’Alcora

La finalitat és “reactivar la localitat i continuar fent front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia del covid-19”

Peníscola comptarà amb propostes dels més joves en els pressupostos participatius

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament ha convocat el Consell de la Infància i l'Adolescència perquè els seus integrants formulen proposicions a la regidoria d'Hisenda

València impulsa la Mocadorà amb un joc inclusiu

Carlos Galiana ha donat a conèixer la nova campanya de Sant Dionís

Alfafar sol·licita un crèdit per a inversions sostenibles

El ple d'Alfafar va aprovar la sol·licitud d'un préstec de més de 4,5 milions d'euros per a inversions sostenibles.

Castelló, Alcalà de Xivert i Castellnovo tindran escoles noves

Benicàssim i Traiguera també rebran fons de la Conselleria d'Educació a través del pla 'Edificant' per les reformes del CEIP Palmerar i del CEIP Verge Font de la Salut, respectivament.
- Advertisement -

: Valencià