21 C
Valencia

La Generalitat i Ontinyent signen un acord per a la regeneració urbana del barri de la Vila

La Conselleria d'Habitatge invertirà 3 milions d'euros per a la regeneració de l'espai públic i reedificació de les restes de les muralles i torres de l'antic recinte defensiu de la ciutat

- Publicitat -AVL

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques vertebració del Territori i l’Ajuntament d’Ontinyent han signat un acord per a executar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i així realitzar les actuacions de regeneració urbana en el barri de la Vila de la localitat.

D’aquesta manera, en l’acord signat entre la consellera d’Habitatge, María José Salvador, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, figura que la Generalitat invertirà 3 milions d’euros per a posar disposició de l’Ajuntament i que gestione i porte a la pràctica les actuacions de regeneració de l’espai públic, de reedificació i de posada en valor de les restes de les muralles i torres de l’antic recinte defensiu de la Vila i així complir amb la sentència.

- Advertisement -

La sentència ve motivada per la decisió presa per la Generalitat en 2013, durant la passada legislatura, de resoldre de forma unilateral l’extinció del conveni signat entre Generalitat, Ajuntament i Ministeri per a executar una actuació de regeneració urbana en aquest àmbit singular de la Vila. Per això, l’Ajuntament d’Ontinyent va recórrer l’anul·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat, guanyant el recurs. La sentència de la Sala del Contenciós-Administratiu va obligar a la Generalitat a assumir en exclusiva els compromisos derivats del conveni.

En conseqüència, la Generalitat, a través de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha de posar en l’actualitat els recursos necessaris per a fer factible la regeneració urbana pendent en l’anomenada Unitat d’Actuació 6 de PERI del barri de la Vila d’Ontinyent, que abasta el triangle septentrional entre els carrers Trinitat, Callarís i de les Roses.

A més, les actuacions plantejades que van conduir a la sentència no havien sigut contrastades davant la conselleria competent en matèria de Patrimoni Cultural en aquest àmbit especialment protegit: el barri de la Vila d’Ontinyent, Bé d’Interés Cultural (BIC) amb la categoria de Conjunt Històric d’una banda i, per un altre, l’entorn i les mateixes restes de les muralles medievals d’aquest recinte, també BIC, amb la categoria de Monument.

Aquesta situació ha obligat actualment a la Conselleria a explorar un nou marc projectual que, mantenint l’objecte de l’acordat inicialment, acredite plenament la seua viabilitat i òbriga el camí per a satisfer, amb els acords que es necessiten per a l’execució de la Sentència.

Amb aquest propòsit, la Direcció General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, d’acord amb les autoritats municipals, va promoure un estudi que oferira una ordenació, edificació i reurbanització que posara l’accent en la caracterització patrimonial de la zona. Aquest treball ja té la resolució favorable de Cultura i Patrimoni.

Després d’aquests tràmits, aquest acord s’elevarà al TSJCV per a acomplir a la sentència, dotant els mitjans econòmics i de gestió necessaris per a aquesta regeneració.

En aquest sentit, l’acord signat per la consellera i l’alcalde d’Ontinyent contempla una inversió de prop de 3 milions d’euros que la Conselleria posa a la disposició de l’Ajuntament perquè gestione i porte a la pràctica les actuacions de regeneració de l’espai públic, de reedificació i de posada en valor de les restes de les muralles i torres de l’antic recinte defensiu de la Vila.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,954FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

LGTBI Castelló uneix l’Acadèmia Valenciana i l’Institut d’Estudis Catalans sumant noves paraules als diccionaris

Al voltant d'una quinzena de noves entrades referides a condicions sexuals, biològiques, de gènere o terminologia específica d'este àmbit estan ara incloses al lèxic LGTBI d'estes dos institucions lingüístiques que han treballat conjuntament.

Els estudiants de les festes del col·legi major de València s’enfronten a multes de 30.000 euros

Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

Alcoi crearà al voltant de 80 places noves d’aparcament en el Centre i Zona Alta

També millorarà altres espais que ja s'utilitzen d'aparcament.

La Delegació del Govern facilitarà informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes el 12 d’octubre

Pérez Garijo: 'Les vulneracions del 12 d'octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades'.

La plantilla dels hospitals de Castelló es manifesten per la falta de recursos davant la pandèmia

CSIF recolza una nova protesta contra la falta d'inversió de Sanitat i l'incompliment de promeses en la crisi del coronavirus.
- Advertisement -

: Valencià