La Conselleria premia a les gaiates i colles de la Magdalena per la seua promoció del Valencià

Política Lingüística ha lliurat un total de 18 premis en dues modalitats: gaiates i colles, que rebran 33.100 euros. Açò suposa un augment de 2.000 euros més que l'any anterior.

713

La Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport ha lliurat els premis a les gaiates i colles guardonades per la promoció i l’ús del valencià en els llibrets de les Festes de la Magdalena 2018. Al lliurament ha assistit el conseller Vicent Marzà, acompanyat pel director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano.

Per part de l’Ajuntament de Castelló han assistit, la vicealcaldessa, Ali Brancal, el regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, la regidora de Festes, Sara Usó, el regidor d’Educació i Esports, Enric Porcar, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz.

Política Lingüística ha lliurat un total de 18 premis en dues modalitats: gaiates i colles, que rebran 33.100 euros. Açò suposa un augment de 2.000 euros més que l’any anterior.
Segons el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà: “La festa, la Magdalena, és un element vertebrador, fa que ens reconeixem com a grup, ens dota d’un sentiment de pertinença. El mateix passa amb la llengua i és per això que els premis als llibrets de les festes de la Magdalena uneixen les dues qüestions” i, ha continuat, “és per això que agraïm la seua participació en les gaiates i a les colles que s’han presentat als premis per a la promoció de l’ús del valencià en els llibres de la festa de la Magdalena”.
Pel que fa a la modalitat de gaiates, l’Associació Gaiata 1 Brancal de la Ciutat ha guanyat el primer premi, dotat amb 4.000 euros; el segon premi ha sigut atorgat a l’Associació Cultural Gaiata Farola-Ravalet, que rebrà 3.500 euros, i el tercer premi, amb una dotació de 3.000 euros, ha recaigut en l’Associació Cultural Gaiata 15 Sequiol.

A més, s’ha concedit un quart premi de 2.000 euros a l’Associació Cultural Gaiata 9 L’Espartera de Castelló, i un cinqué guardó, que ha sigut per a l’Associació Cultural Gaiata 8 Portal de l’Om, que rebrà 1.400 euros.

També s’han concedit altres cinc guardons amb una dotació de 1.000 euros per a l’Associació Cultural Gaiata 17 de Castelló, la Gaiata 5 Horts dels Corders, l’Associació Cultural Gaiata 13 Sensal, l’Associació Gaiata 3 Porta del Sol i la Gaiata 19 La Cultural. Finalment, la Gaiata 2 Fadrell, l’Associació Cultural Gaiata 7 Cor de la Ciutat, l’Associació Cultural Gaiata 14 Castalia i l’Associació Cultural Gaiata 4 l’Armelar, han rebut quatre premis de 800 euros.

En la modalitat de colles, el primer premi ha recaigut en l’Associació Colla Rebombori de Castelló, dotat amb 3.500 euros; el segon premi ha sigut per a l’Associació Cultural El Magre, guardonada amb una quantia de 3.000 euros; el tercer premi, amb una dotació de 2.500 euros, s’ha concedit a l’Associació Colla L’Olla, i el quart premi, de 2.000 euros, s’ha atorgat a la Colla El Pixaví.