5 senzills consells per a passar la gota freda sense res a lamentar

Amb alguns consells i un poc de sentit comú pots passar la pitjor tempesta de l'última dècada sense cap perill.

44

Gràcies a les noves tecnologies, a ningú ens agafa de sorpresa una gota freda o Dana. Ací te deixem alguns consells per a passarla sense patir cap desgràcia.

L’aigua no coneix el registre de la propietat
Evita estar en barrancs, torrents per molt secs que estiguen, en moltes ocasions s’omplen en minuts, evita carrers inclinats que saps que a vegades de pluja es converteixen en autèntics rius. L’aigua passa per on millor li va sense mirar de qui és el terreny que trepitja.

L’aigua és mal aparcacotxes
Si deixes el cotxe en una zona on l’aigua pot créixer com una zona inundable o de pas d’aigua pots veure’t en la circumstància que siga un submarí o que l’aigua ho haja arrossegat. Procura deixar el cotxe en un lloc ampli, pla i elevat si pot ser. Si ho deixes en un carrer inclinat, podries trobar-ho desagradablement desplaçat. Evita els subterranis i garatges sense sistema de drenat d’aigua.

El cotxe és un parany mortal
No uses el cotxe en plena tempesta per a traure-ho d’una zona que s’està inundant o per a creuar una ribera (sempre hi ha algú que ho fa). Quan l’aigua entra la pressió és elevada fora i és difícil eixir, per açò la gent es queda atrapada.

Els trucs de tota la vida
La gota freda no és un invent del canvi climàtic i la gent porta generacions preparant-se contra ella. Si tens un domicili en planta baixa, usa elements que facen de barrera com a taules de plàstic o fusta, pots fins i tot donar-los més subjecció emprant silicona en les juntes.

 

 

 

 

 

No uses la bicicleta
Si hi ha una cosa molt atractiva per a les tempestes és el metall. Evita situacions mortals com estar agafat a una reixa, anar amb bici o pescar. En este últim cas pots ser un autèntic parallamps i no viure per a explicar-ho.

Informa’t de les fonts oficials
No faces cas de tot el que lliges, moltes vegades la gent escriu mentides perquè condisca el pànic i els comparteix sense pensar. Fes cas de mitjans i organismes oficials.

Per a més informació, també pot consultar-se la web del 1·1·2 Comunitat Valenciana consultar ací<http://www.112cv.gva.es/> i el compte de twitter @GVA112.