CONSOL CASTILLO, CAMPILLO I SARRIÀ VISITEN EL NOU CENTRE DE BAIXA EXIGÈNCIA

AVL

Consol Castillo ha explicat que estes instal·lacions “estaran en la reserva per a ser utilitzades si es donara el cas de condicions climatològiques extremes”, ja que l’oferta existent cobreix les necessitats que es produeixen normalment a València, i que l’objectiu “és que a poc a poc es vaja convertint en un centre de respir que done satisfacció a les necessitats bàsiques de les persones que viuen en el carrer”.

La intenció és dotar-ho d’equipaments com, per exemple, una llavadora/assecadora que puguen utilitzar les persones sense sostre – ha comentat Consol Castillo- i que compte amb un ampliat equip de voluntaris que ajuden als usuaris en aspectes afavorisquen la seua higiene o la seua integració social. “És un espai que té moltes possibilitats i en el qual es podria crear també algun tipus de taller o centre de formació bàsica on estes persones pogueren adquirir unes habilitats que afavoriren el seu retorn a la vida normalitzada.”

El local del Centre de Baixa Exigència, que disposa d’habitacions, banys i un espai per a poder allotjar els animals de companyia de les persones allotjades, va ser en un altre temps el local de les brigades del Cicle Integral de l’Aigua i actualment es trobava sense utilitzar. Els treballs de condicionament han consistit en la neteja, pintura i la instal·lació de nous mobles.

La regidora Consol Castillo ha assenyalat que habilitar este local per a la seua nova fi social “no haguera sigut possible sense l’eficient col·laboració prestada per les regidories de Serveis Centrals Tècnics i del Cicle Integral de l’Aigua”.

Si bé és cert que les places existents actualment no s’han arribat a cobrir cap dia, l’Ajuntament ha augmentat els recursos existents amb l’obertura d’aquest centre per a poder atendre possibles augments de peticions amb l’arribada de l’hivern i dels temporals anunciats.

Este Centre de Baixa Exigència suma 10 places a les quals s’ofereixen des del Centre d’Atenció a Persones sense Sostre (CAST), situat en el carrer Jardins, que juga un paper fonamental al dispositiu especial “Operació fred 2017-2018”, com a recurs públic d’atenció i valoració de demandes d’allotjament de la ciutat per a persones sense llar.

També està a disposició el centre nocturn municipal de baixa exigència, ubicat al carrer de d’Alt, les vivendes d’habitatge tutelat, al Carrer Quart, l’Alberg de l’Associació Valenciana de la Caritat, en el Passeig de la Petxina, l’alberg de Sant Joan de Déu al carrer Luz Casanova i, finalment, l’alberg de Càritas Diocesana de la plaça Cisneros, que ofereix places d’allotjament nocturn d’emergència.

- Advertisement -
CatalanSpanish