El Consorci Comença a facturar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l’extinció dels incendis en rius i barrancs

Les factures que la institució ha començat a emetre a la Confederació es remunten als incendis de l'any passat i està previst que el Consorci també demane les taxes per l'extinció dels d'enguany

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha començat a facturar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l’extinció dels incendis en rius i barrancs de la província de València.

Les factures que la institució ha començat a emetre a la Confederació es remunten als incendis de l’any passat i està previst que el Consorci també demane les taxes per l’extinció dels d’enguany.

El preu mitjà d’extinció d’aquest tipus d’incendis oscil·la entre els 1.000 i els 3.000 euros. “Estem destinant recursos i esforços a uns incendis en zones amb una acusada falta de neteja i manteniment”, ha lamentat el president del Consorci, Josep Bort.

“Es tracta de zones en les quals s’acumula gran quantitat de brutícia i els incendis que es produeixen ací tenen molta càrrega de combustible i són complicats d’apagar”, ha detallat Bort.

Pel que fa als problemes que presenta l’extinció dels incendis ocorreguts en terreny de la Confederació destaca la falta d’accessibilitat, el tipus de material que es crema i el risc de propagació. “Els barrancs no són zones aïllades. Solen limitar amb terrenys amb massa forestal, habitatges i polígons industrials en els quals pot haver-hi un perill addicional per a la població i per al medi ambient”, ha afegit el president del Consorci.

Un altre problema és que moltes vegades els incendis en barrancs s’originen en un punt, el barranc es bifurca i apareixen dos focus.

Sobre les zones en les quals es donen més incendis d’aquest tipus destaca la part sud de la província de València. “En el riu Cànyols, l’Olleria, Xàtiva, Castelló de Rugat, ens trobem amb moltes zones per netejar amb un gran risc d’aquests incendis”.CatalanSpanish