El Consorci Provincial de Bombers rehabilita 20 quilòmetres d’Artana i Altura afectades per un incendi

El Consorci Provincial de Bombers rehabilita 20 quilòmetres de pistes forestals en les zones incendiades d'Artana i Altura, per a recuperar la zona, així com mantenir el millor estat de pistes i camins rurals.

La Diputació de Castelló, a través del Consorci Provincial de Bombers, ha rehabilitat un total de 20 quilòmetres de pistes forestals en les zones afectades per l’incendi de 2016 a Artana i Altura durant els 18 mesos posteriors al sinistre.

Avui, el diputat de Sostenibilitat, Mario García, i el diputat del Mitjà Natural, Antonio Cases, han comprovat in situ l’estat en el qual es troben sengles termes municipals en les visites que han realitzat al costat del secretari general d’Agricultura i Alimentació, Carlos Cabanas, alcaldes dels municipis i el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles.

“Vam estar al costat dels ajuntaments els dies de l’incendi, hem estat després i seguirem estant per a seguir treballant per recuperar aquesta zona tan volguda i valuosa per al nostre patrimoni natural”, ha assenyalat el diputat Mario García.

Les labors d’adequació realitzades pel Consorci Provincial de Bombers es corresponen tant amb la millora del mateix ferm de la pista com esbrosses laterals, per a facilitar accessos i intervenció en cas d’incendis.
Cal recordar a més, que a Artana, fa ja set anys es va iniciar el projecte pioner d’actuació en zones d’interfície urbà-forestal amb la creació d’una franja perimetral de defensa entorn de la urbanització Zorear. Aquest va ser l’embrió d’un projecte que anys després ha portat a la creació de les 16 brigades de treball en mitigació de riscos en emergències, que conformen el projecte mixt de la Diputació de Castelló i la Generalitat.

ValenciàEspañol