20.5 C
Valencia

El Consorci de Residus C-2 tindrà un gerent i una comissió per assessorar en el pla d’ecoparcs dels 46 munipis

La comissió de govern de la qual són membres els ajuntaments d'Onda, Vila-real, Almassora, l'Alcora, Benicàssim, Vall d'Alba i Borriana i la mancomunitat Espadà Millars, a més de la Diputació Provincial de Castelló, també hi ha donat llum verda al pressupost de 2020.

- Publicitat -AVL

La comissió de govern del Consorci de Residus C-2 ha aprovat este dimecres per unanimitat la proposta elevada a l’òrgan de govern pel president, Ignasi Garcia, de crear la figura de la gerència. “Per primera vegada dotarem de personal aquest consorci, amb la selecció d’un o una gerent, un càrrec que no existia fins ara malgrat que el consorci es va formar el 2004”, ha apuntat Garcia.

Garcia ha explicat que la presència d’esta nova figura és la que permetrà que projectes com el del desenvolupament dels ecoparcs previstos en els municipis que conformen este consorci es puguen portar a terme, de manera que estes localitats també prenguen una part més activa dins del procés de sensibilització i conscienciació ciutadana.

L’ordre del dia de la reunió celebrada al saló de plens de l’Ajuntament de Castelló ha inclòs l‘aprovació del pressupost de 2020 i les quotes del municipis integrants, una altre punt que ha rebut el suport de tots els membres. Este pressupost inclou la figura del o la  gerent (amb retribucions per al segon semestre de l’any, quan s’espera cobrir el lloc), la contractació d’una assegurança de responsabilitat civil i l’IBI corresponent als terrenys cedits per al consorci on s’ubica l’abocador.

La comissió de govern també ha votat la creació d’una comissió tècnica la finalitat de la qual serà assessorar el consorci en el desenvolupament d’un pla d’ecoparcs per als 46 municipis integrants. D’esta manera “podrem redactar i posar en marxa el procediments administratius per tal d’implantar un servei de gestió de residus del qual es beneficien tots els ajuntaments”, com ha informat el Garcia. Per al president del Consorci, estes funcions són “de vital importància per al Consorci si volem complir els nostres objectius d’acostar el reciclatge i la separació de residus a les més de 370.000 persones a les quals donem servei”.

Este ens comptarà amb personal tècnic de la Diputació Provincial de Castelló, la Generalitat Valenciana i altres quatre tècnics del municipis que formen el Consorci. A més d’ajudar el o la responsable de la gerència i a la comissió de govern a establir l’agenda del futur pla d’ecoparcs i  de col·laborar amb tasques de contractació, la mesa d’experts realitzarà assessorament en l’elaboració d’informes tècnics relacionats amb l’activitat del consorci.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana està representada en este consorci pel director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer. Són membres els ajuntaments d‘Onda, Vila-real, Almassora, l’Alcora, Benicàssim, Vall d’Alba i Borriana i la mancomunitat Espadà Millars, a més de la Diputació Provincial de Castelló.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,620FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià