Consuelo Llobell i Carla García, proclamades Falleres Majors de València

Per primera vegada, les dues falleres majors han fet una breu intervenció i pronunciat unes paraules abans de la lectura del discurs per part de l'alcalde de València, Joan Ribó.

PublicitatAVL

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit esta vesprada l’acte de proclamació de les Falleres Major i Infantil de València, Consuelo Llobell i Carla García. Acompanyat pel regidor de Cultura Festiva i president de junta Central Fallera, Pere Fuset, i per altres membres de la corporació municipal, Ribó ha reivindicat “la nostra d’arrels fondes, amb més de dos segles i mig de vida, que ha anat escrivint la seua història amb el treball decidit de fallers i falleres que han construït un espai compartit per a les il·lusions”.

Per primera vegada, les dues falleres majors han fet una breu intervenció i pronunciat unes paraules abans de la lectura del discurs per part de l’alcalde de València, Joan Ribó.

PublicitatRovira  

L’Hemicicle Municipal ha tornat a ser l’escenari d’un acte tradicional i emblemàtic que, després del nomenament ahir de vesprada de la Fallera Major i Fallera Major Infantil, marca l’inici d’un nou calendari faller “que pràcticament ompli de festa tot l’any. Hui este Hemicicle, on la paraula cobra la seua màxima expressió com a instrument de diàleg i convivència, acull l’acte de nomenament de les Falleres Majors de València de 2018, Consuelo Llobell i Carla García, màximes representants de la nostra festa.”.

Ha assenyalat Ribó que Eixe exercici de creació col·lectiva troba la seua culminació en eixe encís de primavera que cada any fa vibrar el cor de la nostra ciutat. A més, hi ha afegit que “és llavors quan, amb el pretext de la festa, la llibertat de la crítica implacable torna a fer-se art en forma de falla. Perquè així és com van nàixer les falles, com un ritual a través del qual el poble expressava el seu sarcasme correctiu, amb castic i tralla, amb broma i rialla”.

NOSTÀLGIA DE FUTUR
L’alcalde hi ha afegit, que “si ens fixem bé, més enllà de l’aparent contradicció, esta expressió posa de manifest que no podem construir el futur sense ser conscients del nostre passat, del nostre recorregut vital personal, però també de les nostres experiències col·lectives. Perquè així és com han anat construint-se les Falles al llarg de la història: reinventant la tradició, sense por de qüestionar-la, d’actualitzar-la, per a crear en cada moment un nou present que ens permeta afrontar amb èxit el pervindre de la festa, donant sentit al futur. I fent-ho sempre amb el record dels que ja no estan i obrint les portes als que arriben”.

Segons Ribó, “és, en realitat, la nostàlgia d’un futur que està per construir, ple de nous reptes que cal afrontar en forma d’oportunitats”. “Unes falles de futur on valorem com cal la potencialitat creativa dels artistes de la festa i la seua professionalitat”.
L’edil ha continuat explicant que “unes falles de futur on continuem apostant per fer de la festa un espai on compartir valors com la inclusió i la igualtat i on treballem per aconseguir una festa més sostenible que garantisca la convivència”.

RECORDS, NOSTÀLGIA I PASSIÓ 
L’alcalde ha explicat a les noves Falleres Majors “Teniu a les vostres mans, en cadascun dels moments que viureu, en cadascun dels actes en què participeu al llarg del pròxim exercici, l’oportunitat d’anar construint eixe futur. Amb els vostres propis records, amb la vostra nostàlgia particular, però amb la seguretat que la vostra passió per la festa vos ajudarà en esta nova funció que hui estreneu”.

“Records, nostàlgia i passió, que compartiu amb els fallers i les falleres de les vostres comissions. I que durant estes últimes setmanes també heu pogut compartir amb les dones i xiquetes preseleccionades que vos han acompanyat al llarg d’este procés, i per a les quals hui hem de tindre un record especial per la seua predisposició i entrega”.

Ribó hi ha tingut una menció especial per a les Corts d’Honor, “Però si hi ha unes persones que durant el pròxim exercici vos ajudaran de manera especial a construir records amb els quals escriure el futur, a convertir eixa nostàlgia en una força creativa, són les que des de hui són les vostres companyes de les corts d’honor. Elles vos aportaran la memòria viscuda en cadascun dels seus casals, en cadascuna de les comissions, que són testimoni de les diferents etapes per les quals ha passat la festa fallera”. “Dones i xiquetes que provenen de falles amb una història més que centenària, d’on venen Helena Espert, Marina Fagoaga, Carla SahuquilloClaudia GuillénMaría Ayora o Martina Bellver”.

“De comissions sorgides en els anys vint i trenta del segle passat, una època daurada en què les falles es van convertir ja en la festa major de la ciutat, com les de Yasmín Espí, Anna Adela Duggan i Natalia Vilanova”.

L’alcalde hi ha finalitzat “Consuelo i Carla, l’afecte del col·lectiu faller, de la ciutat sencera, vos transmetrà l’alé necessari perquè pugueu viure amb intensitat el foc que pregona la nova primavera”.