Consulta els canvis en les noves línies d’EMT

Les línies que tenen canvis són la 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 13, 16, 19, 26, 28, 31, 40, 62, 67, 70, 71 y 72

Més de 15 línies de l’EMT es veuran afectades d’alguna manera pels canvis que es duran a terme en el servei després del tancament de la Plaça de l’Ajuntament al trànsit rodat i l’ampliació de carrils bus al carrer Colón a partir d’este dilluns, 4 de maig. Així quedaran les línies segons recull l’EMT en la web que promociona estos canvis ‘novaemt.com‘.

La línia 5, que actualment envolta el centre històric pels mateixos carrers per les quals discorre l’anell ciclista, desapareix, i altres dos assumeixen el seu recorregut. La línia de nova creació C1 recorrerà des de l’Estació del Nord fins a Porta de la Mar passant per Guillem de Castro, Blanquería i Comte Trénor i Pintor López.

Des de Porta de la Mar entrarà cap a la Plaça de l’Ajuntament, i realitzarà les següents parades: Carrer de la Pau (on coincidirà amb les línies 4, 6 i 31, que després es desvien per Poeta Querol); Plaza de la Reina; Plaza de l’Ajuntament-Mercat; Plaza de l’Ajuntament-Correu-vos i Marqués de Sotelo-Periodista Azzati. Estes quatre parades seran exclusives d’esta línia, que tindrà una freqüència de quatre minuts.

L’altra línia que realitzarà el recorregut que fins ara feia la 5, és la 28, que connecta el centre amb la Ciutat de l’Artista Faller. Actualment, esta línia entra pel Carrer la Pau fins a la Plaça de la Reina, va a la de l’Ajuntament i ix pel carrer Barques, des d’on s’enfila a l’Albereda per a tornar a la Ciutat de l’Artista Faller.

Ara, deixa de passar pel centre i per l’Albereda i des de Tetuan, continuarà fins a Colón, Guillem de Castro i el Pont dels Arts, per on pujarà fins a Joaquín Ballester per Pare Ferrís, en comptes de per Avinguda Burjassot. En Joaquín Ballester, girarà a la dreta per a continuar cap a la Ciutat de l’Artista Faller per l’Avinguda Burjassot i el seu recorregut habitual.

La resta de línies que patiran canvis seran la 4, 8, 9, 10, 11, 13, 16, 19, 26, 40, 62, 67, 70, 71 i 72; així com les línies nocturnes.

La línia 4 escurça el seu recorregut en el centre. Ara, en lloc d’entrar fins a la Plaça de la Reina i la de l’Ajuntament, es quedarà en Poeta Querol. Des d’allí, girarà per Pintor Sorolla, on enllaçarà amb el seu recorregut actual fins a Natzaret. Esta línia podrà enllaçar amb la C1 en la parada Porta de la Mar – Palau de la Justícia.

La línia 8 manté el seu recorregut d’anada actual des de l’Hospital la Fe fins a la parada de Pintor Sorolla. Des d’allí, en lloc d’envoltar el Palau de Justícia, anirà a la parada de Porta de la Mar – Plaça, i tornarà per Colón i Xàtiva fins a la parada que fa actualment al carrer Alacant.

La línia 9 tala gran part del seu recorregut en el centre de la ciutat, i deixarà d’arribar a l’Albereda. Ara, després de passar per Sant Agustí, girarà per Sant Pau i donarà la volta vorejant el Lluís Vives. Allí, pararà en el nou bescanviador del carrer Xàtiva (entre la boca de metre i la gasolinera) i seguirà per Guillem de Castro fins a girar a l’esquerra al carrer Jesús, on continuarà amb el seu recorregut habitual. Per a arribar a l’Albereda, s’haurà d’agafar la línia 11 en la parada del carrer Sant Pau.

La línia 10 modifica el seu recorregut perquè deixa de passar per la Plaça de l’Ajuntament en sentit Sant Marcelino. Així, després de parar en Plaza Amèrica, continuarà per Navarro Reverter (en lloc de per Sorní), i enllaçarà amb Colón en Porta de la Mar.

Des de Colón, continuarà per Xàtiva i Guillem de Castro fins a enllaçar amb el seu recorregut actual al carrer Jesús. El recorregut a la volta de Sant Marcelino a Benimaclet no canvia, encara que sí que es modifiquen les parades, que ara seran Periodista Azzati – Plaza de l’Ajuntament i Barques – Plaza de l’Ajuntament.

La línia 11 també deixarà d’entrar pel carrer la Pau en sentit Patraix. Així, després de la seua parada enfront del Temple, continuarà fins a Porta de la Mar per a fer el mateix recorregut que la 10 per Colón, Xàtiva, Guillem de Castro i el carrer Jesús, on reprendrà la seua ruta actual.

En sentit cap a Orriols, manté el seu recorregut habitual des del Mercat Central cap a la plaça de l’Ajuntament, el carrer de les Barques, Pintor Sorolla, Porta de la Mar i l’Albereda.

La línia 13 modifica el seu recorregut en sentit Ciutat dels Arts: quan arriba a Colón, en lloc de continuar cap a l’Ajuntament, girarà pel Palau de Justícia cap a Porta de la Mar, Navarro Reverter i la Plaça Amèrica, i tornarà per Jacinto Benavente i Alcalde Reig fins a la rotonda enfront dels Arts, on represa el seu recorregut habitual.

La línia 16 tampoc entrarà pel carrer La Paz, i girarà des de Tetuan cap a Porta de la Mar directament. Des d’allí, eixirà a l’Albereda, des d’on tornarà cap a Vinalesa pel seu recorregut habitual.

La línia 19 acurta el seu recorregut en la Plaça de l’Ajuntament. En lloc de seguir per Sant Vicent fins a la cantonada amb la Plaça de l’Ajuntament, girarà per Sant Pau per a eixir a Marqués de Sotelo. Tindrà el seu inici de ruta en la parada que es troba darrere de l’Institut Lluís Vives, des d’on reprendrà el seu recorregut pel carrer Alacant per a enfilar Gran Via i Regne de València.

Igual que la 16, la línia 26 també deixarà el seu recorregut pel carrer la Pau per a continuar des de Tetuan fins a Porta de la Mar, i d’ací seguir per Albereda per a tornar cap a Montcada.

La línia 40 té un dels canvis de recorregut més notables. En lloc de passar per tota l’avinguda Regne de València, en el seu recorregut d’anada cap a l’Estació del Nord, girarà per Císcar i Conde Salvatierra fins a Colón.

Recorrerà el carrer comercial sencer i arribarà fins a Sant Agustí, on girarà a la dreta per a entrar a la Plaça de l’Ajuntament per Periodista Azzati. No obstant això, no pararà en la Plaça de l’Ajuntament, i només utilitzarà el lateral per a baixar per Roger de Lauria. Al final d’aquest carrer, creuarà Colón i continuarà per Hernán Cortés fins a la Gran Via, de la qual recorrerà un tram fins que torne a girar a la dreta en Joaquín Costa. Recuperarà el seu recorregut habitual al final d’aquest carrer, quan arriba a Regne de València.

La línia 62 també canvia el seu recorregut per a no entrar en la Plaça de l’Ajuntament. En lloc de girar des de l’Avinguda de l’Oest per Periodista Azzati per a enfilar per Sant Vicent i entrar a la plaça, continuarà fins al final de l’Avinguda de l’Oest i girarà per Sant Pau. Des d’allí, donarà la volta per Marqués de Sotelo i Xàtiva, on continuarà per la seua ruta usual.

La línia 67 patirà una modificació semblant a la 19 i la 62. En comptes d’arribar fins a l’encreuament de Sant Vicent amb la Plaça de l’Ajuntament i María Cristina, girarà després de la plaça de Sant Agustí i farà parada en Sant Pau. Des d’allí, girarà per Marqués de Sotelo i Xàtiva per a tornar cap a Campanar.

La línia 70 serà una altra de les quals estrenaran ruta per Colón. Així, en sentit sud, en lloc d’entrar pel carrer La Paz, continuarà des de Tetuan fins a Porta de la Mar, per on girarà a Colón i Xàtiva fins a recuperar el seu recorregut en Guillem de Castro. La volta es mantindrà igual, encara que pararà davant del Palau de Justícia.

La línia 71 no entrarà pel carrer La Paz ni la Plaça de l’Ajuntament en sentit sud. Així, també girarà per Colón i farà el mateix recorregut que la 9 o la 10 fins al carrer Jesús, i després continuarà la seua ruta habitual. A la volta, continua passant per la Plaça de l’Ajuntament, encara que amb les mateixes parades que la 10: Periodista Azzati – Plaza de l’Ajuntament i Barques – Plaza de l’Ajuntament.

La línia 72 també elimina el seu recorregut per la Plaça de l’Ajuntament. En lloc de girar per Periodista Azzati des del carrer Sant Vicent, ho farà per Sant Pau, per on donarà la volta cap a Marqués de Sotelo i Xàtiva. Així, deixarà de passar per la Plaça de l’Ajuntament, el carrer de la Sang, i l’Avinguda de l’Oest.

CatalanSpanish