6.3 C
Valencia

CSIF critica les condicions d’obertura del consultori La Salera de Castelló

El sindicat exigeix l'adequació dels espais reoberts perquè les mesures d'higiene i seguretat no siguen aleatòries.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El sindicat CSIF adverteix que la reobertura de centres de salut i consultoris de Castelló no s’està duent a terme amb la diligència exigida en l’actual escenari de rebrots del COVID-19.

La Central Sindical denúncia que les noves mesures administratives en Atenció Primària i les reivindicacions veïnals -que estaven havent de fer llargs desplaçaments pel tancament de molts consultoris perifèrics i de barri – “no pot dur-se a terme com si no haguérem aprés res en estos 4 mesos de pandèmia”.

CSIF mostra la seua indignació per les condicions en què s’estan obrint al públic alguns d’estos establiments sanitaris. Posa com a exemple el consultori de la Salera, un dels tres consultoris que depenen del Centre de Salut Pintor Sorolla i que, des de dilluns passat dia 13 de juliol ha reobert les portes per a donar atenció presencial als veïns de la Salera i també de Benadressa i el Grup Reis, que fins ara havien de desplaçar-se fins al CS Pintor Sorolla, a 6 i 4 quilòmetres de distància, respectivament, el que generava un important malestar entre usuaris i tensions innecessàries.

No obstant això, la volta al consultori ha deixat perplexos a professionals sanitaris i ciutadans que acudeixen a este espai situat en l’Edifici Urban de la capital de la Plana.

- Publicitat -

Per a habilitar l’anomenat circuit COVID, que divideix la ruta traçada per a atenció de possibles contagis, del trànsit d’usuaris amb altres patologies, “han posat mitja dotzena de cadires com a separador i les lliguen amb cinta d’abalisar”, alguna cosa que el sindicat ha qualificat d'”intolerable” perquè “no es poden consentir este tipus d’improvisacions 4 mesos després d’una pandèmia de dimensions planetàries”. Des del sindicat afigen que, a més, no l’únic problema greu detectat en el centre sanitari. “S’està passant consulta amb les finestretes obertes de bat a bat, en ple mes de juliol, perquè no funcionen els aires condicionats i la calor és extrema”, “unes condicions d’higiene i salubritat que són senzillament inassumibles en l’actual escenari de rebrots i mesures d’atenció sanitària extraordinàries” manifesten.

CSIF aclareix que el centre és de propietat municipal, per la qual cosa demana a l’administració local i a la conselleria que es posen d’acord, al més prompte possible, per a solucionar cadascuna de les deficiències en matèria de seguretat i higiene, amb especial atenció al compliment estricte de les distàncies socials i els protocols del COVID-19.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,567FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià