La Direcció General d’Aigües apunta a les séquies com a causants de contaminació en platges

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica descarta problemes en les depuradores i garanteix la seguretat dels banyistes

Publicitat

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la Direcció General d’Aigües, ha apuntat als abocaments en les séquies per part de cases aïllades i allunyades dels nuclis urbans com a causa dels episodis “curts i de baixa concentració”, que han provocat el tancament d’algunes platges en l’últim mes.

El director general d’Aigües, Manuel Aldeguer, ha posat en relleu la transparència en la gestió per part de l’Administració i ha incidit que el tancament d’algunes platges són la garantia de la responsabilitat que assumeix la Conselleria en relació amb la seguretat dels banyistes.

PublicitatRovira  

Aldeguer ha descartat qualsevol problema en les depuradores i ha assenyalat que la solució passa per “no embrutar l’aigua de les séquies amb residus domèstics”. “Intensificarem els contactes i a oferir tot el nostre suport als Ajuntaments per a resoldre aquest problema que és comú a tot el litoral, sobretot en zones que inclouen un espai agrícola que defensem”, ha explicat el citat director general.

A pesar que la legislació vigent obliga a realitzar controls amb una periodicitat quinzenal o fins i tot superior, la Generalitat està realitzant un control molt més estricte, ja que duu a terme controls setmanals de cadascuna de les més de 200 platges marítimes de la Comunitat Valenciana, amb especial incidència en les zones de major afluència de banyistes, on els exàmens permeten obtindre una mostra més representativa de la qualitat de la zona de bany.

En aquest sentit, Aldeguer ha incidit que la Conselleria realitza mostrejos periòdics per damunt de les exigències que marca la normativa europea i que el protocol obliga a ‘remostretjar’ les aigües afectades “fins a confirmar els valors mínims de qualitat”.

Aldeguer, a més, ha recordat que el protocol d’actuació és el mateix que en altres territoris del litoral i des de la Conselleria han emplaçat a la convocatòria d’una reunió sectorial amb representació de diverses administracions en favor del diàleg i el treball conjunt de col·laboració.

PublicitatJuega Limpio Orihuela