Contelles (PP) acusa a Puig i Oltra de “donar cobertura a presumptes corruptes”

"No solament són incapaços de prendre mesures fermes contra Xavier Rius, Jorge Rodríguez o Isabel García és que a més els enalteixen en les seues llistes electorals".

La portaveu del Grup Popular de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha assegurat que tant el president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, com la líder de Compromís, Mónica Oltra “donen cobertura als seus presumptes corruptes mentre s’acumulen les imputacions”.

“Les receptes que exigien amb contundència per als altres s’han quedat oblidades en un calaix, Puig i Oltra enganyen als valencians blanquejant els seus propis casos de corrupció”, ha assenyalat Mari Carmen Contelles.

“No solament són incapaços de prendre mesures fermes contra Xavier Rius, Isabel García o l’anteriorment detingut i imputat Jorge Rodríguez en l’operació Alqueria, és que a més els enalteixen en les seues llistes electorals” ha lamentat Contelles.

A més per a la portaveu, “el president de la Diputació, Toni Gaspar, no pot continuar eternament mirant cap a un altre costat mentre els seus companys de partit i els seus socis de govern sumen imputacions per les seues greus irregularitats en la gestió provincial”.

Unes declaracions que es produeixen després de conéixer-se que l’encara portaveu de Compromís en la Diputació de València, Xavier Rius, va assenyalar en el jutjat en la seua declaració com imputat cap a la responsabilitat del hui candidat socialista a l’alcaldia d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, també imputat per l’Operació Alqueria.

A tot això se li afig ara la citació com imputada també de la diputada provincial socialista, Isabel García, després de sengles denúncies presentades pel grup popular de la Diputació.

Segons Contelles “els valencians assistim a l’engany constant d’aquestes dues formacions que han perdut de nou l’oportunitat de demostrar amb fets les seues paraules sobre prendre mesures fermes enfront de fets presumptament delictius”.

La portaveu popular ha incidit en “què produeix enrogiment escoltar a Ximo Puig i Mónica Oltra parlar de recuperar la hipoteca reputacional quan el seu propis partits acumulen nou imputacions entre l’Operació Alqueria que va provocar la dimissió de Jorge Rodríguez, les dues imputacions de Xavier Rius i ara la de la diputada d’Esports, Isabel García, totes elles per la seua gestió en la Diputació de València i després de denúncies presentades pel Partit Popular”.

Unes greus irregularitats que el grup popular de la institució provincial ha denunciat constantment davant la justícia i no fan més que confirmar que “en la Diputació de València ha existit durant aquests quasi quatre anys de govern de PSPV, Compromís, Podemos i Esquerra Unida un modus operandi per a beneficiar a amics i companys de partit”.

Contelles ha subratllat que aquests casos “són un ròssec als quals ja estan en els tribunals, i que han convertit l’etapa de govern de socialistes i Compromís en un sobresalt continu de casos de presumpta corrupció, pagament de favors i enchufisme”.

En aquest punt, la dirigent popular ha recordat que, a més de la instrucció sota secret de sumari del cas que va derivar en la detenció de Jorge Rodríguez i els seus col·laboradors, Isabel García està ara investigada pel cas ‘Champi’. Però aquesta no és l’única denúncia que ha rebut, actualment la Fiscalia Provincial té obertes també diligències d’investigació penal contra ella per una segona denúncia del Partit Popular pel pla provincial “Ciutat Jove”.

Finalment, Contelles ha recordat que Xavier Rius està imputat per presumptes delictes de prevaricació, falsedat documental, malversació i tràfic d’influències en el cas de les contractacions d’actors-guia del MuVim, i a aquesta denúncia se li suma una segona querella pels mateixos suposats delictes en la contractació de les diferents impressions dels catàlegs sobre l’exposició ‘La Modernitat Republicana’.

Publicitat