Contelles exigeix a Oltra explicacions “per l’atac a la llibertat, la convivència i el respecte a la Pobla de Vallbona”.

“És una acció que mereix una condemna pública per part d’Oltra i mesures contra el seu company de partit per actuar com a còmplice d’aquest atac”

La sotssecretària d’Organització del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, ha exigit avui explicacions a Mónica Oltra per “l’atac frontal que s’ha produït a la Pobla de Vallbona emparat per Compromís contra principis bàsics en democràcia com són el pluralisme polític, la llibertat ideològica, el consens, la convivència i el respecte”.

Mari Carmen Contelles s’ha referit així a les activitats autoritzades per l’equip de govern de l’Ajuntament, presidit per Josep Vicent García (Compromís) i recolzat per PSOE, EUPV i CONTINGENT, en el marc de l’Aplec cultural Camp de Túria organitzat per un col·lectiu proper a la formació que lidera Oltra que incloïen el llançament de dards i pilotes contra cartells amb els rostres de Rita Barberá o Francisco Camps dins d’unes miniolimpiades en les quals participaven menors. Així mateix, grups de persones van recórrer els carrers del municipi canviant els rètols de determinats carrers en contra del que marca l’ordenança municipal.

Contelles ha lamentat que l’esquerra “haja arribat al punt d’incitar a menors a participar en una acció que suposa un atac a la democràcia, a la convivència i al principi bàsic de respecte a les diferents ideologies i a les persones. Els fets són greus, i aqueixa gravetat s’accentua per la utilització de xiquets”.

“És la forma d’actuar dels radicals. Davant la seua incapacitat per a aportar propostes de futur exhibeixen el seu menyspreu més absolut a les regles del joc democràtic, practiquen l’adoctrinament i cerquen la confrontació per a obtenir rèdit polític”, ha denunciat.

“Amb aquest tipus d’actuacions –ha continuat-, aquells els qui les encoratgen només aconsegueixen educar als xiquets en l’odi i en el rancor, i generar enfrontament i violència, perquè presenten als qui no pensen com ells com l’enemic contra qui lluitar”.

Contelles ha subratllat que “es tracta, sense cap dubte, d’una acció que mereix una condemna contundent per part de tots els demòcrates i, per descomptat, una condemna pública per part de Mónica Oltra i l’adopció de mesures contra el seu company de partit per actuar com a còmplice d’aquest atac”.

Així mateix, ha reclamat a l’alcalde que explique si va donar instruccions a la Policia Local perquè no impedira els atacs al mobiliari urbà, una acció sancionada per l’ordenança municipal, en la marxa en la qual integrants del col·lectiu organitzador de l’aplec van col·locar cartells en els quals rebatejaven el nom dels carrers i que posteriorment la mateixa policia local va haver de retirar.

CatalanSpanish