18:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Contelles demana explicacions sobre el trasllat de menors a un hotel de la Pobla de Vallbona

La portaveu popular, Mari Carmen Contelles, ha exigit a la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que done explicacions públiques sobre el trasllat de menors tutelats a un hotel de la Pobla de Vallbona que segons sembla no compta amb la llicència municipal preceptiva. Des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives han assegurat que té una llicència provisional ja que s’ha presentat la declaració responsable, esta forma jurídica només té cabuda quan ha passat un més des de la presentació de la declaració responsable.

“Volem que la vicepresidenta ens explique per què ha autoritzat el trasllat dels menors malgrat no comptar amb tots els permisos municipals, des de quan s’està realitzant i si l’hotel reuneix les condicions per a albergar a menors que requereixen una especial protecció per part de l’administració pública” ha assenyalat Contelles.

D’altra banda, Contelles ha anunciat que el grup popular ha sol·licitat a l’ajuntament accés a l’expedient de llicència d’activitat d’este hotel per a verificar que compleix amb tots els requisits per a convertir la seua activitat d’hostaleria en un centre d’acolliment de menors.

“Exigim també a l’alcalde de Compromís, Josep Vicent García, que explique públicament als seus veïns si era coneixedor d’esta situació i les mesures preses per l’Ajuntament perquè els menors compten amb totes les garanties i tot s’haja ajustat a la legalitat. Més si cap quan el seu propi regidor, Javier Novoa, ha reconegut que encara no disposen de llicència” ha assenyalat la portaveu.

“Considerem que l’acolliment de menors tutelats requereix la màxima exigència de garanties per part de l’Ajuntament i posar en coneixement de tots els grups municipals i els veïns de la Pobla de Vallbona, tots els passos efectuats. Els veïns mereixen també conéixer de primera mà si estem davant una solució temporal o si el trasllat és definitiu” ha subratllat Contelles.

A més ha assenyalat, “lamentablement Josep Vicent Garcia, en cap moment ha informat d’este trasllat ni a la corporació municipal ni als veïns i demostra una vegada més l’opacitat i l’obscurantisme que defineix la gestió de Compromís al capdavant de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona amb el beneplàcit dels seus socis del PSPV, CUPO i EU”

Segons Contelles, “traslladar menors a hotels de forma encoberta demostra que la pèssima gestió dels problemes detectats en els centres de menors tutelats de la Generalitat Valenciana ha desbordat a la vicepresidenta i que les seues prioritats no són els menors”.

“Oltra està demostrant dia a dia que no sap gestionar i en el seu afany de no assumir responsabilitats està traslladant als ajuntaments la resolució dels problemes que genera. Recentment ho vam veure amb l’Eliana i ara el cas es trasllada també a la Pobla de Vallbona” ha destacat la portaveu.

Per a Contelles “La vicepresidenta està intentant eludir les seues responsabilitats creant cortines de fum i actuant d’esquena als ciutadans per a intentar tapar les seues vergonyes a corre-cuita. Sembla que vol evitar coste el que coste que este tema complique les seues aspiracions polítiques”

Últimas noticias

Contenido relacionado