Contelles: “La llei de mancomunitats amaga una pujada d’impostos per a pagar els 30 nous quiosquets de Puig i Oltra”

"És un atac a la distribució territorial i administrativa que reconeix la Constitució"

contelles

La portaveu del Partit Popular en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha denunciat que la llei de Mancomunitats que impulsa el Consell “amaga una pujada d’impostos als ciutadans l’única finalitat dels quals és la de finançar els 30 nous quiosquets on Ximo Puig i Mónica Oltra volen endollar als seus“.

Mari Carmen Contelles ha assenyalat que el text “desfigura el mapa de la Comunitat tal com ho coneixem, i contempla la possibilitat de crear fins a 30 noves entitats supramunicipals, un nou graó administratiu en el qual col·locar a càrrecs i afins de PSPV i Compromís”.

En este sentit, ha explicat que el projecte de llei, en el seu article 33, estableix que els recursos econòmics de les mancomunitats procediran, entre uns altres, de ‘els recàrrecs sobre impostos de la Generalitat o d’altres entitats locals’, així com qualsevol un altre ‘que puga establir-se’.

Contelles ha qualificat de “irresponsable” l’actitud de Puig i Oltra impulsant una norma que “ataca directament a la distribució territorial i administrativa que reconeix la Constitució espanyola“.

Desmantellar les diputacions

La portaveu popular ha recordat que “són ja massa les ocasions en què Compromís i PSPV demostren que no creuen en una institució que governen i l’única cosa que persegueixen és substituir-la per trenta nous quiosquets comarcals per a rescatar als seus afins“.

“El desmantellament de la Diputació és un pas paral·lel i complementari a la Llei de Mancomunitats que, lluny d’optimitzar recursos, engegantirà l’administració i augmentarà la despesa pública i per tant suposarà una pujada dels impostos que pagarem tots els valencians”.

Mari Carmen Contelles ha incidit que la iniciativa del Consell obri la porta a buidar de diners i competències les diputacions amb la complicitat del propi govern de la institució. Així, considera que “forma part de l’estratègia del “Pacte del Botànic” per a fer desaparèixer les diputacions. “Una estratègia que no sorgeix de forma espontània, ja que beu directament d’un nacionalisme excloent que lamentablement serveix de referent per als integrants del Botànic”.

“Enfront d’esta proposta, des del Partit Popular defensem el valor de les Diputacions com a element vertebrador bàsic i indispensable, especialment en localitats de menys de 20.000 habitants. La institució provincial ha de seguir treballant perquè qualsevol ciutadà reba els mateixos serveis, sense perjudici de la localitat que lliurement haja escollit per a viure”, ha conclòs.

Publicitat