Contelles: “Exigim la dimissió immediata dels detinguts en l’Operació Alqueria”

La portaveu del Grup Popular de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha exigit “la dimissió o el cessament immediat dels detinguts en l’Operació Alqueria que encara segueixen en el seu càrrec”.

“Després de la dimissió de Rodríguez ens sembla del tot incoherent que una setmana després de les detencions, els altres cinc investigats seguisquen ocupant els seus càrrecs en la Diputació i cobrant un sou de tots els valencians”, ha remarcat la portaveu.

Per a Contelles, “la presidenta en funcions, Maria Josep Amigó, ha de cessar fulminantment als investigats tal com van exigir al PP en el seu moment. El nostre partit va signar el cessament als assessors detinguts en l’Operació Taula el mateix dia de la detenció”.

“Ha passat una setmana des de la seua detenció i segueix sense signar-se el cessament de la resta d’investigats en l’Operació Alqueria, el cap de gabinet de Rodríguez, Ricard Gallego, el seu assessor Manuel Reguart, el lletrat de Presidència, Jorge Entenimentada, i el cogerent de Divalterra Xavier Simón“, ha recordat la portaveu.

Contelles ha subratllat que “la situació es fa encara més insostenible quan tal com reflecteixen les informacions, dos dels detinguts presumptament han exercit pressions, amenaces i insults contra els empleats de Divalterra que no es prestaven a les seues confabulacions”.

“Ens semblen un comportament intolerable que els incapacita per a seguir ocupant càrrecs públics i delata la bajeza dels seus autors. Aquests fets deplorables són reveladors d’aquells que suposadament anaven a alçar la hipoteca reputacional, el seu comportament ha danyat la imatge de la institució provincial”, ha afegit la portaveu.

Segons Contelles, “Compromís, que ostenta la presidència en funcions, té l’oportunitat de demostrar amb fets les seues paraules sobre prendre mesures fermes enfront de la presumpta corrupció que s’investiga en el jutjat. Fins avui, només han demostrat la seua doble vara de mesurar i un intent d’enganyar als valencians amb l’eufemisme “d’apartar de les seues funcions” al seu gerent en Divalterra, Agustina Brines“.

La portaveu popular ha assegurat que “les formacions que abans reclamaven contundència i mesures exemplaritzants al Partit Popular, estan demostrant un cinisme sense límits quan la presumpta corrupció els afecta de ple. Sembla que quan els detinguts són del seu partit, tot són excuses i teories de la conspiració”.

“Tal com hem denunciat públicament i davant la justícia aquests tres anys, PSPV i Compromís amb EU i Podemos de convidades de pedra, mancaven i manquen encara avui d’un projecte per a la Diputació de València. El seu únic projecte ha sigut col·locar als seus i utilitzar la Diputació per a guanyar poder en els seus partits”, ha conclòs Contelles.

CatalanSpanish