15:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Contelles: PSPV i Compromís utilitzen el valencià com a element de confrontació

La portaveu popular en la Diputació, Mari Carmen Contelles, ha participat aquest cap de setmana en un acte a Caudete de las Fuentes on ha assenyalat “cada dia que passa constatem que PSPV i Compromís utilitzen el valencià com a element de confrontació”.

Així mateix, la portaveu popular va aprofitar per a lamentar l’artificiosa polèmica protagonitzada aquesta setmana per la vicepresidenta de la Diputació, María José Amigó i el seu atac a les forces de seguretat de l’estat.

“Tant de bo el mateix afany que han emprat Amigó i Compromís a cercar notorietat, utilitzant el valencià per a provocar conflictes amb el Govern, ho empraren a gestionar les necessitats de localitats com Caudete des de la Diputació” ha destacat Contelles.

L’acte celebrat a Caudete de las Fuentes que va servir d’homenatge a l’exalcalde i expresident de la Mancomunitat Interior Terra del Vi, José Luis Guaita, va ser aprofitat pels assistents per a manifestar a la portaveu la seua inquietud davant el xantatge a les famílies que volen imposar des del Consell amb el decret de plurilingüisme.

Contelles ha mostrat la seua disconformitat amb un decret que suposa “crear un conflicte gratuït perquè no gaudiren del consens necessari, instaurant alumnes de primera i de segona segons la llengua vehicular que escullen els centres.”

“Els pares i mares estan sent sotmesos pel Consell a un xantatge i veuen coartada la seua llibertat d’elecció en un tema primordial per a les famílies com l’educació. Davant la imposició, nosaltres proposem respecte a la llibertat i la diversitat dels veïns la nostra província” ha subratllat Contelles.

Els populars de Caudete han assenyalat també que el passat 19 d’abril van presentar una moció contra el decret impulsat per Marzà, que sorpresivament va comptar amb el vot en contra de l’alcaldessa de Ciutadans i el seu tinent d’alcalde.

D’altra banda, van aprofitar per a agrair tot el treball desenvolupat per José Luis Guaita en el Consistori, destacant la subvenció per a substituir el sòl de l’església, sol·licitada a la Diputació sota el seu mandat com a alcalde i que després de diferents traves, ha sigut recentment aprovada.

Últimas noticias

Contenido relacionado