jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València incorpora 150 nous contenidors de roba usada als carrers de la ciutat i pobles

La delegada de Benestar Social, Consol Castillo, ha signat un conveni de col•laboració amb la Fundació José María Haro-Intra, i les associacions La Casa Grande i El Rastrell.

València incorporarà en les pròximes setmanes un total de 150 nous contenidors de recollida de roba i calçat usats, que se sumen als 150 que ja existixen als carrers. La delegada de Benestar Social, Consol Castillo, ha signat este dimecres un conveni de col·laboració amb la Fundació José María Haro-Intra, i les associacions La Casa Grande i El Rastrell, per a la recollida selectiva de residu tèxtil tant a la ciutat com als pobles de València.

Segons preveu l’acord, la recollida es realitza mitjançant la gestió de 300 contenidors de recollida de roba i calçat usat, que serà efectuada per les esmentades associacions. D’estes 300 contenidors, 150 es troben ja instal·lats en diferents emplaçaments urbans, i l’Ajuntament, a través de la Delegació d’Espai Públic, ha consensuat amb les entitats els altres 150 punts, en els quals s’inclouen també els pobles de València.

Tal com ha explicat la delegada Consol Castillo, «es tracta d’una acció duta a terme en coordinació amb Domini Públic, Mobilitat, Policia… i moltes altres àrees de l’Ajuntament. A més, a través d’esta activitat aprofundim en la idea de practicar l’economia circular afavorint la sostenibilitat; i impulsem una nova forma de governar, que té en compte els col.lectius socials».

Tal com establix el conveni, l’Ajuntament elaborarà un nou mapa dels punts de recollida dels residus tèxtils, i revisarà periòdicament els emplaçaments. Així mateix, podrà acordar en qualsevol moment l’increment, reducció o supressió dels contenidors existents. Per part seua, les entitats assumiran la responsabilitat derivada de la recollida i manteniment dels contenidors. Per a això, el conveni assenyala els criteris d’ubicació de cadascun d’ells: no han de dificultar la visibilitat de semàfors, senyals de trànsit, passos de vianants i accessos als guals; no han d’ocupar més d’un terç de la vorera o plataforma de vianants, i sempre amb l’obertura cap al costat contrari a la calçada; i no han d’habilitar-se en zones d’estacionament, carrils de circulació ni en el carril bici… entre altres requisits.

Les organitzacions de recollida assumiran el subministrament i col·locació dels contenidors, així com les labors de buidatge, manteniment i retirada. Hauran també de fer-se càrrec del pesatge i control de la roba recollida, que s’arreglarà per a revenda o donació, i els beneficis de la qual seran destinats a finalitats socials.  A més, les entitats hauran de proporcionar roba de manera gratuïta a aquelles persones en situació d’extrema necessitat, derivades des dels Servicis Socials Municipals.

Finalment, les entitats presentaran anualment una memòria a l’Ajuntament de València, en la qual indicaran  els quilograms de roba recollits i la seua destinació, així com la creació de llocs de treball per a la inserció soci-laboral de col·lectius en risc d’exclusió social, pel que fa a la recollida de roba dels contenidors i a la venda del residu com a roba de segona mà, així com la destinació dels possibles beneficis econòmics obtinguts.

El conveni tindrà una duració de 4 anys a partir de la signatura, i podrà ser prorrogable per quatre anys addicionals.

Últimas noticias

Contenido relacionado