Els contenidors marrons de matèria orgànica arriben als carrers de Xilxes

L'Ajuntament ha aconseguit subvencions per valor de 60.000 € per a l'adaptació de la normativa de residus.

Publicitat

L’Ajuntament de Xilxes ha iniciat la instal·lació dels contenidors marrons de matèria orgànica als carrers del municipi amb la finalitat d’activar el servei en els pròxims dies, adaptant-se així a la normativa europea que obliga a la seua implantació prèviament al 2020.

Els operaris municipals estan treballant en la col·locació d’ancoratges per a una vintena de dipòsits que s’instal·laran en diverses zones del nucli urbà de la localitat, en les quals està previst que comence el servei de recollida la setmana que ve.

PublicitatRovira  

Després de la valoració de diferents qüestions tècniques, al llarg d’aquest mes s’afegiran altres deu contenidors al poblat interior.
Així mateix, en posteriors fases s’ampliarà el servei al nucli marítim fins a cobrir les necessitats del conjunt de veïns i veïnes.

En la seua aposta per la sostenibilitat l’Ajuntament de Xilxes ha aconseguit 60.000 € en subvencions de la Generalitat Valenciana per adaptar-se a la normativa de residus, que
permetrà la implantació del contenidor marró, així com el desenvolupament de diferents accions encaminades a la conscienciació com una campanya informativa, xerrades, tallers o el repartiment de galledes domèstiques.

El contenidor marró consisteix a arreplegar selectivament els residus orgànics d’origen animal i vegetal que es generen en la teua llar i dipositar-los en el contenidor marró de la via pública per a transportar-los després a una planta de compostatge.

PublicitatJuega Limpio Orihuela