Contigo se posiciona a favor de promocionar Lo Rat Penat, el grau de Filologia Valenciana i modificar L’AVL

En un comunicat integrament en castellà, el candidat de Contigo per València demana que l'AVL passe a anomenar-se "Academia de la Llengua Valenciana".

José Enrique Aguar, candidat per Contigo Somos Democracia en la ciutat de València, s’ha dirigit en un comunicat en castellà per a “impulsar un acostament real de les institucions lingüístiques a  la ciutadania”. Ja que, segons considera, “l’evolució del valencià és una cosa molt diferent de la normalització que vol imposar l’Acadèmia Valenciana de la Llengua”.

Entre les modificacions que demana Contigo per a fer arribar el valencià a la ciutadania estan: llevar el sou als acadèmics de la institució, canviar el nom per “Academia Valenciana de la Llengua” (sense accent), modificar el grau universitari per “Filologia Valenciana”. Tota la resta, segon Aguar és “doblegar el cap davant el catalanisme”.

Acostament a Lo Rat Penat

A més, ha assegurat que s’ha de produir un acostament de postures amb Lo Rat Penat i la Real Acadèmia Valenciana de Cultura, “perquè el valencià tradicional el que s’ha transmés oralment de pares a fills deixe d’estar proscrit”, i ha afegit que el valencià “és una llengua viva, que evoluciona, i des de l’AVL es vol imposar un model normatiu allunyat de la realitat”.

 

Publicitat