Contigo revolucionarà la façana marítima de València amb un tramvia als poblats del sud, millores en l’Albufera i el projecte ‘La mar de salut’

El candidat a l'alcaldia de València de Contigo, José Enrique Aguar, ha assegurat que les seves propostes per als barris i districtes marítims de València “revolucionaran des del Cabanyal fins al Saler i els col·locaran a l'altura i desenvolupament d'altres barris de la ciutat”.

El candidat a l’alcaldia de València de Contigo, José Enrique Aguar, ha assegurat que les seves propostes per als barris i districtes marítims de València “revolucionaran des del Cabanyal fins al Saler i els col·locaran a l’altura i desenvolupament d’altres barris de la ciutat”.

La primera de les propostes de Contigo és el tramvia elèctric que uneixi la ciutat amb El Perelló, vertebrant el litoral sud de la ciutat i permetent connectar aquestes zones.
Aquest tramvia tindria el seu punt d’origen en l’estació de Marítim-Serradora, al costat del Cabanyal, i parades a Natzaret, La Punta, Pinedo, El Saler, El Perellonet i El Perelló, en una proposta que conjumina medi ambient, mobilitat, accessibilitat i que permetria dinamitzar milers d’habitatges de la zona, que actualment són d’ús vacacional i que a penes s’habiten dos mesos a l’any. A més, s’aconseguiria donar servei de transport públic a barris que ara mateix estan abandonats per les polítiques del Govern de València, com són La Punta o Pinedo.

València la mar de salut

‘València la Mar de Salut’ és la proposta perquè el Cabanyal i Canyamelar converteixin a València referent internacional.
José Enrique Aguar ha explicat que es tracta de “tornar a un dels orígens de prosperitat de la zona marítima de València, amb un gran projecte per a transformar aquests barris en un pol d’inversió d’empreses del sector de la salut i de benestar per a les persones, atraient un turisme sanitari a la ciutat”.

Així, Contigo proposa bonificar amb una deducció del 100% en els impostos municipals, a qualsevol empresa relacionada amb la salut o els serveis socials que s’instal·li en els barris marítims i generi ocupació, bé siguin clíniques, estètica, fisioterapeutes, dentistes, residències, centres de dia, balnearis urbans, etc.

L’objectiu és convertir zones degradades dels barris marítims en unes altres que permetin obrir empreses i comerços, que serveixin per a atreure visitants, construint com a eix central del projecte un balneari marí i, a més d’això, habilitar zones especials a la platja de la Malva-rosa i de les Sorres per a persones d’avançada edat, de mobilitat reduïda, perquè puguin utilitzar-les adaptades a les seves necessitats i especialment amb espais oberts on tinguin parcs per a rehabilitació.

Albufera

La proposta de Contigo per a l’Albufera “parteix de potenciar el Centre d’Interpretació com a base per als vehicles particulars que arriben al parc i que des des puguin moure de forma fitada a peu o bicicleta pel parc. Cal regenerar certes zones del parc degradades”, com ha explicat Aguar.

En la proposta es preveuen diverses zones artificials dins del parc on es pugui alimentar als animals que avui dia ja no es queden ni nien per falta de menjar, al que s’uniria una progressiva política de dragatge dels ullals, que són els que realitzen les aportacions d’aigua renovada a l’Albufera i que millorarien la qualitat de l’aigua de la zona.

Finalment, Aguar ha assegurat que en la zona “és necessari donar suport als pescadors de la zona del Palmar i potenciar activitats tradicionals com la vela llatina”.

ValenciàEspañol