20.3 C
Valencia

Contigo revolucionarà la façana marítima de València amb un tramvia als poblats del sud, millores en l’Albufera i el projecte ‘La mar de salut’

El candidat a l'alcaldia de València de Contigo, José Enrique Aguar, ha assegurat que les seves propostes per als barris i districtes marítims de València “revolucionaran des del Cabanyal fins al Saler i els col·locaran a l'altura i desenvolupament d'altres barris de la ciutat”.

- Publicitat -AVL

El candidat a l’alcaldia de València de Contigo, José Enrique Aguar, ha assegurat que les seves propostes per als barris i districtes marítims de València “revolucionaran des del Cabanyal fins al Saler i els col·locaran a l’altura i desenvolupament d’altres barris de la ciutat”.

La primera de les propostes de Contigo és el tramvia elèctric que uneixi la ciutat amb El Perelló, vertebrant el litoral sud de la ciutat i permetent connectar aquestes zones.
Aquest tramvia tindria el seu punt d’origen en l’estació de Marítim-Serradora, al costat del Cabanyal, i parades a Natzaret, La Punta, Pinedo, El Saler, El Perellonet i El Perelló, en una proposta que conjumina medi ambient, mobilitat, accessibilitat i que permetria dinamitzar milers d’habitatges de la zona, que actualment són d’ús vacacional i que a penes s’habiten dos mesos a l’any. A més, s’aconseguiria donar servei de transport públic a barris que ara mateix estan abandonats per les polítiques del Govern de València, com són La Punta o Pinedo.

València la mar de salut

‘València la Mar de Salut’ és la proposta perquè el Cabanyal i Canyamelar converteixin a València referent internacional.
José Enrique Aguar ha explicat que es tracta de “tornar a un dels orígens de prosperitat de la zona marítima de València, amb un gran projecte per a transformar aquests barris en un pol d’inversió d’empreses del sector de la salut i de benestar per a les persones, atraient un turisme sanitari a la ciutat”.

Així, Contigo proposa bonificar amb una deducció del 100% en els impostos municipals, a qualsevol empresa relacionada amb la salut o els serveis socials que s’instal·li en els barris marítims i generi ocupació, bé siguin clíniques, estètica, fisioterapeutes, dentistes, residències, centres de dia, balnearis urbans, etc.

L’objectiu és convertir zones degradades dels barris marítims en unes altres que permetin obrir empreses i comerços, que serveixin per a atreure visitants, construint com a eix central del projecte un balneari marí i, a més d’això, habilitar zones especials a la platja de la Malva-rosa i de les Sorres per a persones d’avançada edat, de mobilitat reduïda, perquè puguin utilitzar-les adaptades a les seves necessitats i especialment amb espais oberts on tinguin parcs per a rehabilitació.

Albufera

La proposta de Contigo per a l’Albufera “parteix de potenciar el Centre d’Interpretació com a base per als vehicles particulars que arriben al parc i que des des puguin moure de forma fitada a peu o bicicleta pel parc. Cal regenerar certes zones del parc degradades”, com ha explicat Aguar.

En la proposta es preveuen diverses zones artificials dins del parc on es pugui alimentar als animals que avui dia ja no es queden ni nien per falta de menjar, al que s’uniria una progressiva política de dragatge dels ullals, que són els que realitzen les aportacions d’aigua renovada a l’Albufera i que millorarien la qualitat de l’aigua de la zona.

Finalment, Aguar ha assegurat que en la zona “és necessari donar suport als pescadors de la zona del Palmar i potenciar activitats tradicionals com la vela llatina”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,722FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià