27.4 C
Valencia

El Consell ratifica la declaració d’emergència per a la contractació de subministrament de material sanitari

L'objectiu és proporcionar al sistema sanitari els recursos necessaris per a fer front a la COVID-19.

- Publicitat -AVL

El Ple del Consell ha ratificat la declaració d’emergència per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la contractació del subministrament de material sanitari destinat a poder fer front i prestar l’atenció sanitària adequada durant la pandèmia per la COVID-19.

Per a això, la Conselleria de Sanitat Universal ha tramitat diversos expedients per un import de més de 42,5 milions d’euros, que han permés l’adquisició del material sanitari necessari per a la protecció dels professionals sanitaris i del personal essencial per a fer front al coronavirus.

El passat 14 de març es declarava mitjançant RD 463/2020 l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, que va adoptar una sèrie de mesures de caràcter excepcional al nostre país, i que han contribuït a contenir la malaltia.

A causa de la situació creada amb l’avanç exponencial del coronavirus, durant este temps s’ha produït un increment de la demanda de material de protecció a les factories dedicades a això. Per això, s’ha fet necessària la formalització immediata de compromisos amb les empreses comercialitzadores amb la finalitat de garantir l’obtenció dels equips i materials necessaris.

En este sentit, l’article 120.1 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic regula la tramitació d’emergència, en els casos en què l’Administració haja d’actuar de manera immediata a causa d’esdeveniments catastròfics, situacions que suposen greu perill o de necessitats que afecten la defensa nacional.

Més de 42,5 milions d’euros

En concret, el Consell ha validat, d’una banda, la declaració d’emergència per a l’adquisició de material sanitari i de protecció per un import de 32.390.474,22 euros.

En este cas, els expedients tramitats engloben la relació dels següents materials per a fer front a la COVID-19:

  • Bates d’un sol ús no estèril.
  • Respiradors per a ampliar l’equip mèdic de les unitats de vigilància intensiva dels hospitals.
  • Subministrament de 3.800.000 màscares facial d’un sol ús 3 capes amb cinta elàstica blanca, 2.090.000 màscares filtrant FFP2 i 4.800 bates amb reforç resistent a fluid SMS Special.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,677FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià