Generalitat, Diputació, CHJ i 19 ajuntaments impulsen el primer Conveni de col·laboració i coresponsabilitat del Parc Natural del Túria

El secretari autonòmic de medi ambient i Canvi Climàtic presidix la reunió extraordinària de la junta rectora del Parc del Túria.

El secretari autonòmic de medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha presidit la reunió extraordinària de la junta rectora del Parc Natural del Túria, que s’ha celebrat en el Centre d’Interpretació del parc en la localitat valenciana de Vilamarxant.

Esta reunió ha servit per a presentar i impulsar el text definitiu del ‘Conveni de col·laboració i coresponsabilitat entre la Generalitat, la Diputació Provincial de València, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i els ajuntaments de l’àmbit territorial del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Túria per a la conservació, manteniment, vigilància i dinamització territorial del parc Fluvial del Túria i de l’àmbit del PORN’.

Este conveni es fonamenta “en una nova forma d’entendre la gestió dels nostres parcs naturals i els nostres espais protegits basada en la col·laboració i el diàleg entre tots els agents implicats, i molt especialment les administracions amb competències en la matèria: local, provincial, estatal i autonòmica”.

Es tracta del primer conveni d’estes característiques que es va a subscriure en un dels parcs naturals, en este cas en el Parc Natural del Túria, la qual cosa permetrà iniciar una nova etapa de col·laboració entre administracions públiques.

En total, a més de la Generalitat, la Confederació Hidrogràfica i la Diputació Provincial, en este conveni estaran representats també 19 municipis de l’entorn del Túria: València, Pedralba, Llíria, Vilamarxant, Benaguasil, Riba-roja, l’Eliana, San Antonio de Benagéber, Paterna, Manises, Quart de Poblet, Mislata, Cheste, La Pobla de Vallbona, Benisanó, Loriguilla, Bugarra, Gestalgar i Chulilla.

Este acord ha de permetre dur a terme noves actuacions per a millorar els servicis que el parc natural pot oferir al milió i mig d’habitants que residix en la seua àrea d’influència, convertint-se en una immensa Aula de la Naturalesa, potenciant la seua conservació.

Estes noves actuacions que engloben el condicionament de camins, la creació de noves sendes, la construcció de badenes inundables garantint l’accessibilitat als vehicles de seguretat i emergències, així com millorar i facilitar les tasques de manteniment, la recuperació també del patrimoni cultural fent especial insistència en el patrimoni hidràulic, l’habilitació de nous miradors i observatoris, i la recuperació de determinades zones.

CatalanSpanish