Castelló i Creu Roja signen el conveni ‘Juntes’ per a les víctimes de violència de gènere

El conveni ‘Juntes’ consisteix en la creació d’una xarxa de suport psicosocial format per dones resilients.

AVL

L’Ajuntament de Castelló de la Plana, per iniciativa de la Regidoria d’Igualtat, que encapçala la vicealcaldessa i regidora Ali Brancal, ha signat un conveni de col·laboració amb l’Oficina Provincial de Creu Roja Espanyola a Castelló per al desenvolupament del projecte d’atenció i apoderament a dones víctimes de violència de gènere ‘Juntes’.

Brancal ha explicat que el conveni “consisteix en la creació d’una xarxa de suport psicosocial format per dones resilients i acompanyament a dones víctimes de violència de gènere en el seu procés rehabilitador i d’apoderament personal i social”. D’aquesta manera, Creu Roja atén a les dones que s’envien des del Servei d’Igualtat d’Oportunitats.

El projecte es concreta en el desenvolupament d’activitats d’acompanyament físic, per la gestió i suport de gestions i tramitacions que faciliten la integració, així com d’acompanyaments emocionals perquè la víctima tinga la possibilitat de compartir espais d’oci i benestar, ja que la sensació de soledat i angoixa són indicadors comuns en les dones víctimes de la violència de gènere. A més, també contempla tallers, cursos i activitats lúdiques complementaries per treballar en processos de canvi d’apoderament i autoestima, afrontar situacions d’estrés i moments de tensió, així com fomentar la unió i cohesió grupal. Totes aquestes activitats estan supervisades per l’equip tècnic i la psicòloga del projecte.

Per tal de desenvolupar els objectius de ‘Juntes’, dirigit especialment a aquelles dones en situació de dificultat social que pateixen o han patit violència de gènere, l’Ajuntament de Castelló abona a Creu Roja Castelló 8.000 euros.

“L’experiència que té Creu Roja en l’abordatge de diferents situacions fa que ens interesse especialment que siguen qui ho desenvolupen, perquè també compten amb altres serveis, com el d’orientació laboral o altres activitats de temps lliure amb xiquets i xiquetes”, ha manifestat Brancal.

Així mateix, Brancal, ha expressat la seua satisfacció amb el conveni perquè “cada volta va a més, és més conegut i dóna suport cada vegada més dones”.

 

- Advertisement -
CatalanSpanish