Culla i la UCV signen un conveni per a impulsar el patrimoni històric del municipi

Després de les diferents campanyes arqueològiques dutes a terme al castell i muralles per la Diputació de Castelló, han eixit a la llum nombrosos troballes.

Dissabte passat 15 de setembre, l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, i el rector de la Universitat de Catòlica de València (UCV), José Manuel Pagán, van signar un acord de cooperació per a impulsar el patrimoni històric i cultural del poble des de diferents disciplines i, especialment, per a l’assessorament tècnic i científic dels descobriments arqueològics de les ruïnes del castell.

En la rúbrica també van estar presents el professor d’antropologia Pablo Vidal, estudiós de les tradicions i el patrimoni immaterial de Culla, i Paco Bellés, secretari de l’ajuntament i responsable del valuós arxiu històric que atresora aquest municipi de l’Alt Maestrat.

Tal com va afirmar Fabregat: “Després de les diferents campanyes arqueològiques dutes a terme al castell i muralles per la Diputació de Castelló, han eixit a la llum nombrosos troballes que requereixen d’un labor d’investigació i classificació. És per això que, aquesta col·laboració amb la Universitat de Catòlica de València, permetrà posar en valor tot aquest material perquè, en uns anys, els ciutadans de Culla i els visitants puguen conéixer millor la important història medieval de Culla”.

D’altra banda, el primer edil va subratllar que, “a més d’aquestes investigacions, es continuarà treballant en el jaciment, a partir d’octubre, gràcies al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i es pretenen celebrar diferents jornades científiques nacionals en el propi municipi”.

ValenciàEspañol