12.5 C
Valencia

La Diputació aposta per la innovació per a convertir els purins en fertilitzants

Este dijous i divendres les portes de la planta pilot del Centre d'Investigació i Tecnologia Animal (CITA) de Segorbe estaran obertes al públic en general perquè coneguen de més a prop el projecte

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i els diputats de Sostenibilitat i Desenvolupament Rural, Ignasi Garcia i Santi Pérez, han visitat hui el Centre d’Investigació i Tecnologia Animal (CITA) de Segorbe per a conéixer la planta pilot on s’està desenvolupant el projecte europeu ‘Interreg MED Re-Live Waste’ de revalorització de fems porcins.

Segons ha informat el president, el CITA sogorbí és pioner en l’ús de les tecnologies innovadores per a convertir les grans quantitats de purins que es generen diàriament a les granges de porcs en fertilitzants amb valor de mercat. L’objectiu és “contribuir així a tancar el cicle de vida material sense afectar l’entorn natural.

Martí ha mostrat la seua satisfacció per poder comptar “ací a casa nostra amb un projecte internacional que ve a donar resposta al problema mediambiental que suposa l’enorme producció de purins a la província”. El president ha assegurat que “estem davant d’un pla que reuneix moltíssimes de les idees que des de la nova diputació volem dur endavant, com és l’aposta per l’interior i l’altra, per la innovació com a fórmula per a crear nous negocis i noves oportunitats de mercat”.

Per la seua banda, Garcia ha dit que “seguim treballant per escoltar les diverses alternatives que els ens públics i privats de les comarques de Castelló ens mostren per reactivar les plantes de tractament de purins en titularitat de la Diputació amb la finalitat d’impulsar un model d’economia circular sostenible adequat als nostres temps”. En este sentit, considera que “cal donar suport al sector ramader” per trobar una eixida mediambientalment adequada als residus generats a les granges de porcí.

- Publicitat -

‘Interreg MED Re-Live Waste’ és un projecte comunitari desenvolupat per Espanya, Itàlia, Xipre i Bòsnia-Hercegovina que compta amb la participació de la Unió de Llauradors i Ramaders. Martí ha agraït a la Unió Europea que pose Castelló dintre del seu mapa d’investigació i que ajude a través de la ciència la indústria primària i s’ha compromés a solucionar la problemàtica dels purins: “Des d’Europa se’ns dona diners i això va lligat a obligacions, pel que és una imperiosa necessitat que trobem eixides per als purins, tot i que ja anem avançats en este tema”. Al fil, ha recordat que “ja hem començat a fer-ho amb la reactivació de la planta de la Salzadella i ho continuarem fent impulsant l’activitat en les tres restants que per ara manquen d’activitat”. D’altra banda, ha dit estar “encantat” d’haver escoltat esta nova via de solució i ha allargat la mà a la Unió com a mostra de suport”.

Tant demà dijous com el divendres les portes de la planta pilot instal·lada al CITA estaran obertes al públic en general perquè coneguen de més a prop el projecte. Se’ls donarà l’oportunitat de treballar conjuntament en una estratègia de futur sobre la valorització de les defecacions porcines.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,566FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià