7.5 C
Valencia

Vila-real repartirà 60.000 euros en la primera convocatòria d’ajudes per a l’escolarització de xiquets d’entre 0 i 3 anys

L’alcalde, José Benlloch, afirma que s’han superat les dificultats legals i que s’oferirà una quantitat única i directa de 130 euros per usuari, com a mínim.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Vila-real està en disposició de convocar les primeres ajudes per a l’escolarització de xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys. Així ho ha anunciat l’alcalde, José Benlloch, qui assenyala que, tot i que en els últims tres pressupostos s’havien consignat 20.000 euros per a aquesta iniciativa, les dificultats de tipus legal ho han fet impossible.

“Després de molt de treball hem aconseguit informes a favor, ja que fins ara, en no ser una competència municipal i un tipus d’escolarització no obligatòria, se’ns feia molt difícil convocar aquestes ajudes, que comptaran amb tots els diners acumulats en els últims tres anys: 60.000 euros”, explica.

En aquest sentit, ha lamentat que les lleis del Govern d’Espanya “han causat molts problemes als ajuntaments, però esperem que se suavitzen a partir d’ara” i destaca que “si hem pogut arribar fins ací, és gràcies al Govern de la Generalitat, que fa dos anys va modificar una normativa i va donar una mica d’oxigen”.

“Gràcies a aquest canvi se’ns va obrir una possibilitat, que també ens ha ajudat amb la compra d’habitatges socials i podem dir que estem en disposició de tirar avant aquestes ajudes, en la línia de garantir que tot aquell que necessite portar als seus fills a una escola infantil puga fer-ho, independentment de la seua renda”, manifesta.

- Publicitat -

“La lluita i l’aposta serà que l’educació de 0 a 3 anys puga estar garantida i que siga gratuïta i esperem que el nou Govern del Botànic ho aconseguisca, de manera que igual aquest és el primer i l’últim any que convoquem aquestes subvencions com a Ajuntament”, apunta. En total es calcula que hi ha 459 xiquets a la ciutat que podrien acollir-se a aquesta ajuda si s’inscriuen a una de les huit escoles infantils de la ciutat (set privades i El Solet), per la qual cosa podrien optar a rebre uns 130 euros d’ajuda única i directa, en cas de presentar-se tots a la convocatòria.

No obstant això, Benlloch assenyala que “si no es presenten tots, els diners es repartiran entre els qui ho facen, de manera que la xifra pot ser més alta”. A més, anuncia que “no es mirarà la renda de les famílies, però aquells que tinguen algun deute amb l’Administració no podran optar”. “Ja hem mantingut una reunió amb totes les escoles infantils de la ciutat i estan tots d’acord amb el pla”, afirma, “a més ens ajudaran a tramitar les ajudes, per a la qual cosa hi haurà dos models”. L’únic requisit per a optar és “demostrar que el xiquet o xiqueta està matriculat en algun dels centres”.

- Publicitat -

“Aviat donarem a conéixer els detalls de com, quan i on realitzar els tràmits i s’espera que les bases estiguen ja publicades la setmana vinent al Butlletí Oficial de la Província (BOP)”, afig, al mateix temps que destaca la importància d’ajudar a conciliar la vida laboral i familiar dels vila-realencs.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,295FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Carolina Ferre i Eugeni Alemany presenten les campanades del 2021 d’À Punt

La cita de Cap d'Any serà un programa especial que començarà amb un espai dedicat a l'humor des d'un hotel i continuarà la festa des d'un balcó de la plaça de l'Ajuntament de València.

Albaida rebutja el maltractament animal

S’han donat casos en les últimes setmanes de brutalitat contra gats del carrer pel qual s’han obert diligències penals per les forces de seguretat, que avisen que poden concloure en multa de fins a 30 mil euros i presó de fins a 1 any.

Els veïns d’Onda podran guanyar premis amb el reciclatge

Les empreses tecnològiques trien Onda com a ciutat intel·ligent per a posar en marxa la prova pilot de Reciclabox.

‘L’Alcora Emprén’, un pla de suport a emprenedors i nous negocis

Està integrat per accions impulsades des de l'Ajuntament, la Caixa Rural de l'Alcora i el Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics.

La Diputació de Castelló adjudica el servei d’Educació Ambiental per a pobles de menys de 5.000 habitants

Ignasi Garcia: “Donem suport al veïnat, comerços i associacions de les localitats més menudes perquè puguen separar bé els residus i en igualtat de condicions que a les zones urbanes”.
- Advertisement -

: Valencià