17:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Es convoquen beques de pràctiques de formació en mediació intercultural

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat quatre beques destinades a la realització de pràctiques professionals de mediació intercultural durant l’any 2017 en la Direcció General d’Inclusió Social, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La directora general d’Inclusió Social, Inma Carda, ha explicat que amb aquestes beques de formació, la Generalitat promou i afavoreix la formació especialitzada del mediador intercultural, a més de ser un instrument perquè els beneficiaris “amplien els seus coneixements i adquirisquen una visió pràctica i real de les funcions exercides per aquesta figura com a vehicle d’integració de les persones immigrants”, ha aclarit.

Les persones beneficiàries de les beques realitzaran les pràctiques professionals en les Oficines d’Atenció a les Persones Migrades (PANGEA) que establisca la Direcció General d’Inclusió Social i el període de durada de les beques serà fins al 31 de desembre de 2017.

Inma Carda ha assenyalat que la mediació intercultural és una modalitat d’intervenció de terceres parts en situacions socials de diversitat cultural, “orientades cap a l’acostament de les parts, la comunicació i la comprensió mútua, l’aprenentatge i desenvolupament de la convivència i l’adequació institucional”.

Amb aquestes pràctiques professionals els becats poden portar a la praxi els seus coneixements sobre la migració, la interpretació lingüística i sociocultural, així com sobre els principals models de gestió de la diversitat cultural. Per a Carda, en definitiva, aquesta experiència formativa, “els permet aplicar tècniques, eines i procediments per a la negociació i la mediació en conflictes interculturals”.

La convocatòria de les beques es realitza sota els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació. Cadascuna d’elles estarà dotada amb 1.000 euros bruts mensuals i les quantitats abonades en cap cas tindran el caràcter de salari o retribució, sinó d’ajuda econòmica per a les despeses que la beca comporta.

Les beques s’adjudicaran en règim de concurrència competitiva entre els aspirants i són incompatibles amb el gaudi de qualsevol altra beca, ajuda o activitat laboral regular. Entre els requisits sol·licitats figuren no ser major de 35 anys, posseir un títol, com a mínim de formació professional i que no haja transcorregut cinc anys des de la seua finalització.

També es requereix estar acreditat com a mediador intercultural, disposar de cobertura sanitària i no haver sigut beneficiària d’altres beques de pràctiques professionals en la Generalitat per un període igual o superior a 36 mesos.

El termini per a presentar les sol·licituds és de 15 dies hàbils i hauran de presentar la sol·licitud exclusivament per via electrònica accedint a la seu electrònica de la Generalitat, clicant en l’apartat i cercant el tràmit de sol·licitud de beca dissenyat a aquest efecte.

A més, existeix un correu d’assistència tècnica, generalitat_en_red@gva.es destinat a solucionar qualsevol problema tècnic relacionat amb la presentació electrònica de la sol·licitud.

Últimas noticias

Contenido relacionado