21.7 C
Valencia

Convoquen 2.491 noves places per a la Policia Nacional i 2.154 per a la Guàrdia Civil

En el cas de la Policia, l'oferta d'ocupació pública inclou l'oferta d'altres 250 places en l'Escala Executiva que es cobriran mitjançant promoció interna.

- Publicitat -AVL

El Consell de Ministres ha aprovat l’oferta de 2.491 noves places per a la Policia Nacional i altres 2.154 per a la Guàrdia Civil, en el marc en la planificació realitzada pel Ministeri de l’Interior per a revertir el procés de reducció de plantilles que s’havia produït en etapes anteriors.

L’oferta de places està recollida en sengles reials decrets elevats al Consell de Ministres per iniciativa conjunta del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i del Ministeri de l’Interior, i que han comptat amb la col·laboració del Ministeri d’Hisenda.

L’oferta d’ocupació pública aplica a tots dos cossos una taxa de reposició d’un 115 per cent, segons el que es preveu en el 19 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018 i prorrogats per a este exercici. A més, en ésser les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat un sector essencial, els acumula un altre 15 per cent procedent d’altres sectors en virtut de l’autorització recollida en la lletra e) de l’article 19. U. 3) de la citada llei, corresponent a l’àmbit de la gestió dels recursos públics.

POLICIA NACIONAL

En el cas de la Policia Nacional, l’oferta d’ocupació pública aprovada aquest dimarts autoritza la convocatòria per a oposició lliure d’un total de 2.491 places.

D’estes, 2.366 places se circumscriuen a l’Escala Bàsica del cos, de les quals 473 queden reservades per a militars professionals de tropa i marineria amb almenys cinc anys de servei. Aquelles d’estes places que no siguen cobertes s’acumularan al contingent de places lliures.

El reial decret inclou l’oferta per a oposició lliure d’altres 125 places en l’Escala Executiva, a les quals cal afegir la convocatòria d’altres 250 per a la seua provisió per promoció interna des de la categoria de sotsinspector, segons el que es preveu en el Reglament dels processos selectius i de formació en la Policia Nacional.

GUÀRDIA CIVIL

Pel que respecta al Cau Civil, l’oferta pública d’ocupació aprovada autoritza la convocatòria de 2.154 places per a ingrés directe en l’Escala de Caps i Guàrdies del cos.

Del total, 862 places queden reservades als militars professionals de tropa i marineria amb almenys cinc anys de serveis efectius com a tals, i altres 175 per als alumnes del Col·legi de Guàrdies Joves Duc de Fumada, amb seu en la localitat madrilenya de Valdemoro. Qualsevol de les anteriors que no siga coberta s’acumularà al contingent de places lliures.

A més, el reial decret autoritza la convocatòria, per a ingrés per promoció professional en els centres docents de formació de la Guàrdia Civil mitjançant la modalitat de promoció interna, de 80 places en l’Escala d’Oficials i de 500 en l’Escala de Sotsoficiales, d’acord amb el que s’estableix en els articles 36 i 37 de la Llei 29/2014, de 28 de novembre, de Règim del Personal de la Guàrdia Civil.

El Consell de Ministres ha aprovat sengles ofertes d’ocupació pública específiques per a Policia Nacional i Guàrdia Civil atés que, com a Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, presten un servei públic essencial que necessita un esforç d’optimització de personal amb la incorporació de nous efectius per a continuar donant una resposta adequada als reptes que planteja la seguretat pública ciutadana.

Esta oferta arriba després de la de l’any passat, amb la qual es van crear 2.606 noves places per a Policia Nacional i 2.275 per a Guàrdia Civil.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià