viernes, 29 marzo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Les cooperatives de crèdit de la província de Castelló tenen la quota de mercat més alta de la Comunitat

Les cooperatives de crèdit a Castelló concentren el 29,76% dels depòsits formalitzats, enfront del 13,72% de València i el 8,78% d'Alacant.

Les cooperatives de crèdit a la província de Castelló tenen la quota de mercat més alta de la Comunitat Valenciana, segons les dades de l’últim Butlletí de les Entitats de Depòsit de la Comunitat Valenciana elaborat per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Este lideratge de les cooperatives de crèdit a Castelló es dona tant en els depòsits que concentren com en els crèdits que concedeixen. Així, a les cooperatives de crèdit a Castelló corresponen el 29,78% dels depòsits mantinguts, enfront del 13,72% de València i el 8,78% d’Alacant. La quota de mercat d’estes entitats a Espanya se situa en el 9,10%.

Pel que fa als crèdits concedits, la quota de mercat de les cooperatives a la província de Castelló és del 18,95% enfront del 10,47% de València i el 6,92% d’Alacant. A Espanya la quota de mercat està en el 7,71%.

Per al director general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, les dades confirmen “l’arrelament històric d’esta mena d’entitats en la Comunitat Valenciana i, especialment, a la província de Castelló”.

Les cooperatives de crèdit són societats cooperatives l’objecte social de les quals és servir les necessitats financeres dels seus socis i de tercers mitjançant l’exercici de les activitats pròpies de les entitats de crèdit. Estes cooperatives solen tindre un gran arrelament en l’àmbit local.

Depòsits i crèdits a l’alça

D’altra banda, els depòsits realitzats en bancs, caixes d’estalvi i cooperatives de crèdit de la província de Castelló han augmentat un 8,30% en el tercer trimestre de 2020 respecte al mateix període de l’any anterior, i han aconseguit la xifra de 14.576 milions d’euros. L’increment en este mateix període en la Comunitat Valenciana ha sigut del 7,45% i en el conjunt del país del 7,63%.

Segons Juan Pérez, les dades a l’alça dels depòsits reflecteixen “la reducció del consum que ha tingut lloc tant en l’àmbit nacional com internacional, degut fonamentalment a la pandèmia. En èpoques d’incertesa existeix una tendència creixent a l’estalvi”.

Pel que respecta als crèdits, el Butlletí d’Entitats mostra un ascens dels mateixos de l’1,28% a la província de Castelló en el tercer trimestre de 2020 fins a aconseguir els 11.544 milions. L’increment en la Comunitat Valenciana ha sigut del 2,09% i a Espanya del 2,49%.

Oficines bancàries

Per part seua, la xifra d’oficines bancàries a setembre de 2020 ascendeix a la província de Castelló a 265, la qual cosa suposa 30 oficines menys que el setembre de 2019 quan hi havia 295. Això suposa un descens del 10,1%. En la Comunitat Valenciana les oficines físiques han descendit un 10% en el mateix període, en línia amb el procés de tancament d’oficines que es viu en el conjunt del país i en l’àmbit internacional.

Per part seua, els depòsits contractats mitjançant banca electrònica representen un 3,69% del total del conjunt del país i aconsegueixen ja els 50.571 milions.

Butlletí trimestral d’entitats

El Butlletí trimestral d’entitats de depòsit mostra una foto fixa, reflecteix l’activitat bancària en un moment determinat i ofereix al mateix temps una sèrie històrica per a veure l’evolució que s’ha seguit.

“Estes dades són molt útils per a l’elaboració d’anàlisi i per a dibuixar tendències, tant en l’àmbit universitari o investigador com per als ciutadans en general, per això continuarem donant suport a la seua realització”, ha assenyalat Juan Pérez.

Últimas noticias

Contenido relacionado