El Consell eliminarà el copagament farmacèutic a les famílies monoparentals

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous l’eliminació del copagament farmacèutic a les famílies monoparentals abans que acabe l’estiu, mentre que abans de final d’any ho eliminarà també per als titulars i beneficiaris de la renda d’inclusió.

Amb aquestes mesures s’avança per a ser una societat “justa i solidària, i en la qual ningú es queda al marge”, ha indicat Puig a Les Corts, on el portaveu de Compromís, Fran Ferri, li ha preguntat sobre els primers dies d’aplicació de l’exempció del copagament farmacèutic a aturats amb rendes inferiors a 18.000 euros.

El president ha desvetlat que, des que l’1 de maig va entrar en vigor l’exempció del copagament als aturats amb rendes baixes, s’han beneficiat ja més de 24.000 persones d’aquesta mesura, que segons els càlculs del Consell garantirà la gratuïtat dels medicaments a més de 230.000 persones.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha reivindicat que la prioritat del Consell és millorar la vida de les persones, “amb noms i cognoms”, i ha lamentat que la dreta “solament aporte menyspreu i atacs” a les mesures de l’Executiu valencià i als col·lectius beneficiaris, a causa que volen “tornar al passat”.

CatalanSpanish