L’operació en la qual s’ha detingut Corbín investiga comissions il·legals en més de deu contractes municipals

L'operació 'Azud', desenvolupada per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i en la qual ha sigut detingut l'advocat José María Corbín, cunyat de l'exalcaldessa de València Rita Barberá, investiga presumptes comissions irregulars en més d'una desena de contractes de l'Ajuntament d'aquesta ciutat durant el mandat del Partit Popular.

L’operació ‘Azud’, desenvolupada per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i en la qual ha sigut detingut l’advocat José María Corbín, cunyat de l’exalcaldessa de València Rita Barberá, investiga presumptes comissions irregulars en més d’una desena de contractes de l’Ajuntament d’aquesta ciutat durant el mandat del Partit Popular.

En aquest operatiu, que s’ha dut a terme sota la direcció de la Fiscalia i del Jutjat d’Instrucció número 13 de València, hi ha dos persones detingudes –José María Corbín i un altre advocat– i més d’una desena d’investigats per delictes contra l’administració pública, segons han detallat a Europa Press fonts coneixedores.

Rovira  

Les mateixes fonts preveuen que aquest dijous passen a disposició judicial els arrestats, ja que durant la jornada de hui continuen els escorcolls iniciats ahir en domicilis i el despatxos com el de Corbín i aquest dimecres es practicaran en la residència d’estiu familiar a Xàbia (Alacant).

En concret, l’operació Azud, que va transcendir ahir, tot i que la investigació va arrancar fa dos anys, se centra en les ‘mossegades’ amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d’obra pública de l’Ajuntament de la capital valenciana van realitzar al bufet de l’advocat José María Corbín, cunyat de l’exalcaldessa morta Rita Barberá.

Central operativa de sanejament 

Per açò, s’ha requerit al consistori informació sobre diverses contractacions. Entre la documentació recopilada pels agents, figuren factures en la Central Operativa de Sanejament (COS) de València.

Així, efectius de la UCO van estar aquest dimarts fins a les 21.30 hores en les dependències de sanejaments per a recaptar factures de l’empresa que té adjudicat aquest servei municipal dependent de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua, segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes a aquest departament.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de València han reiterat que les actuacions dutes a terme la passada jornada per la UCO de la Guàrdia Civil en diferents punts de la ciutat no es van realitzar en Aumsa, empresa municipal dependent de la Regidoria d’Urbanisme.

PublicitatJuega Limpio Orihuela