La Cordà més potent, constant i sonora de la història fa vibrar Paterna

L’Alcalde de Paterna, que ha participat com a tirador per nové any consecutiu en la Cordà, ha destacat “la continuïtat del foc i la potència del coet”.

Els 363 tiradors/as d’enguany, repartits en 126 calaixos, han disparat prop d’1 tona de pólvora en 20 minuts.

El nombre de ferits enguany en la Cordà (21) es manté en xifres similars a anys anteriors, la qual cosa demostra l’eficàcia de les mesures de seguretat d’este espectacle pirotècnic.

La matinada d’este diumenge, Paterna ha tornat a demostrar la seua passió per la pólvora i el foc amb la celebració d’una de les Cordàs més potents i sonores que es recorden.

Un total de 363 tiradors i tiradores han fet vibrar el municipi durant 20 minuts a través del llançament de milers de coets al llarg de 150 metres del carrer Major.

El baluern, la constància i la uniformitat del foc han marcat la Cordà d’este 2018, Festa d’Interés Turístic Nacional, que ha captivat a participants i espectadors gràcies a un coet més fort i més sonor.

“La Cordà d’enguany ens ha tornat a estremir. Ha tingut una continuïtat excel·lent i un coet enèrgic, voraç i dinàmic”, ha declarat el primer edil res més finalitzar l’espectacle en el qual s’han col·locat 126 calaixos i en el qual tots els participants han tornat a coincidir que “la millor cordà del món se supera, any rere any”.

Una vegada més, la Cordà de Paterna ha tornat a ser un referent en seguretat, la qual cosa ha permés seguir mantenint una xifra baixa de ferits similar a la d’anys anteriors.

Este 2018, el nombre de ferits en la Cordá ha sigut de 21 ferits, mentre que en 2017 va haver-hi un total de 18 ferits i en 2016 de 23 ferits.

I és que la Cordà ha anat avançat i millorant en seguretat, any rere any. Als braçalets lluminosos que es van incorporar en 2016, s’ha afegit enguany com a mesura preventiva la identificació, amb pintura reflectora en les planxes de fusta que es col·loquen en els portals, del nombre dels patis del carrer Major durant la Cordà per a facilitar el reconeixement dels habitatges.

A més, enguany s’ha augmentat el nombre d’agents fins a aconseguir els 150 membres del dispositiu de seguretat.

Publicitat