13.6 C
Valencia

Coronavirus i la fe

Les mesures actuals he de reconéixer que poden ser dràstiques en un pla extern, però necessàries per a la salut dels nostres majors.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els sacerdots de moltes diòcesis del nostre país, inclusivament els sacerdots de la Comunitat Valenciana, després de rebre ahir a la nit via whatsapp, al voltant de les 23.00 h la notícia de ser suspeses totes les eucaristies fins a una altra ordre en les parròquies, com a prevenció al COVID-19, hem tingut una sensació d’estranyesa. Des dels Seminaris diocesans es demana als futurs sacerdots que no sols siguen sacerdots per al culte, sinó a més, que vulguen, que estimen, que ploren, que patisquen, en definitiva com diu el Papa Francesc, que facen olor d’ovella i acompanyen als feligresos.

Les mesures actuals he de reconéixer que poden ser dràstiques en un pla extern, però necessàries per a la salut dels nostres majors, dels quals molts són feligresos que dominicalment acudeixen als temples i a vegades diàriament. En alguns casos reben l’eucaristia a les seues cases pel quadre clínic que pateixen. He de reconéixer que hem sigut formats sacerdotalment per a viure i desviure’ns per cadascun d’ells i acompanyar-los des de la proximitat.

- Publicitat -

Estes mesures ens impedeixen certes accions com celebrar l’Eucaristia els diumenges com a COMUNITAT, com a FAMÍLIA PARROQUIAL, però alhora ens pot fer pensar que és necessari mirar el que tenim, abans de queixar-nos pel que no tenim. Expulsar de nosaltres la psicologia del deuria, per la psicologia d’engrandir el que tenim.

Les xarxes socials (Instagram, Facebook,  Twitter), a més de mitjans de comunicació com la ràdio, la TV i altres formats com YouTube i les plataformes de PODCAST (Ivoox, SoundCloud, Spreaker, etc), estan sent un pal·liatiu espiritual per a aquelles famílies cristianes que desitgen viure la fe dia a dia. Ja són moltes les parròquies que transmeten les misses via Facebook o per YouTube, agrair-vos que ho feu.

- Publicitat -

A tots els cristians us anime a alimentar-vos de la Paraula de Déu cada dia a través de totes les eines que a dalt he esmentat i que en estos moments estan fent un gran bé. Que pregunteu als vostres sacerdots si us poden enviar una nota de veu per whatsapp, comentant l’Evangeli del dia i del diumenge.

M’acomiade de vosaltres animant-vos al fet que no perdem l’esperança, la situació és delicada, però la Fe ens anima a continuar remant més enllà de la situació que ens trobem.

- Publicitat -


Salutacions virtuals per a tots.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,020FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià