23.8 C
Valencia

El coronavirus dura entre 1 i 2 dies en la fusta, roba o vidre i fins a 4 dies en plàstic i bitllets

"Encara que s'ha detectat el genoma i el virus infectiu en femta de persones malaltes, la transmissió a través de la femta és una altra hipòtesi per a la qual no existeix evidència en aquesta epidèmia fins a hui", reconeix Sanitat

- Publicitat -AVL

El nou coronavirus pot durar entre 1 i 2 dies en superfícies de fusta, roba o vidre i fins a més de cuatros dies en plàstics, bitllets, mascaretes quirúrgiques i en l’acer inoxidable, segons el nou document cientificotècnic sobre el Covid-19 publicat pel Ministeri de Sanitat.

Així mateix, i igual que en els anteriors casos, en condicions de 22 graus centígrads i 60 per cent d’humitat, el nou coronavirus només roman actiu tres hores en superfícies de paper, ja siguen folis o mocadors.

Ara bé, en ambients amb temperatures que oscil·len entre els 21 i 23 graus centígrads, i amb un 40 per cent d’humitat, el coronavirus es manté actiu durant quatre hores en superfícies de coure, huit hores en el cartó, 48 hores en l’acer inoxidable i fins a 72 hores en el plàstic.

De la mateixa manera, en el treball elaborat pel departament que dirigeix Salvador Illa s’informa que recentment s’ha demostrat, en condicions experimentals, la viabilitat de la SARS-CoV-2, nom tècnic del nou coronavirus, durant tres hores en aerosols, amb una semivida mitjana d’1,1 hores.

També s’ha detectat el virus en algunes mostres d’aire en dos hospitals de Wuhan (la Xina), lloc on va aparéixer per primera vegada el nou virus, a diferents concentracions. Si bé la majoria de les mostres van ser negatives o el virus es va detectar en concentracions molt baixes, mentre que va haver-hi una “major concentració” en els banys dels pacients i en les habitacions que els professionals sanitaris utilitzaven per a llevar-se els equips de protecció individual (EPIs).

No obstant açò, després d’augmentar la neteja dels lavabos i reduir el nombre de sanitaris usant les habitacions, es van reduir els contagis. En aquest sentit, el Ministeri de Sanitat reconeix que encara no es coneix el significat d’aquestes troballes i si la quantitat detectada pot ser infectiva.

En altres contextos, com així s’afig en l’informe, no s’ha pogut detectar el nou coronavirus en mostres d’aire preses a 10 centímetres de la boca d’una persona infectada amb càrregues virals, a la qual es va demanar que tossira, ni en mostres d’aire de les habitacions de tres pacients hospitalitzats.

“Encara que s’ha detectat el genoma i el virus infectiu en femta de persones malaltes, la transmissió a través de la femta és una altra hipòtesi per a la qual no existeix evidència en aquesta epidèmia fins a hui”, reconeix Sanitat, per a comentar que les manifestacions clíniques gastrointestinals no són massa freqüents en els casos de la Covid-19, la qual cosa indicaria que aquesta via de transmissió, en cas d’existir, tindria un “impacte menor en l’evolució de l’epidèmia”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià