Sanitat declara 2 brots de covid-19 a Vinaròs i 1 a Peníscola

Un dels brots s'ha donat en una empresa de Vinaròs.

Malgrat que l’anunci de nous brots s’ha convertit quasi en una notícia de rutina des de juliol, tant la quantitat de brots no deixa de créixer en magnitud com en municipi, alguns molt reincidents.

Hui el Departament de Salut Pública ha presentat el seu informe diari, en el qual s’assenyala la presència de 2 brots en la localitat de Vinaròs . Afecten 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim. En este cas son 4 persones contagiades per contacte social i 4 en una empresa local. Sanitat no ha informat ni del nom ni de la ubicació del centre de treball.

En el cas de Peníscola son 3 les persones contagiades que han donat positiu a les proves PCR i han sigut per contacte social.

Es tracta d’un més dels nombrosos brots que continuen creixent en la Comunitat Valenciana des de l’inici de la pandèmia, tal com es pot veure en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública els casos i els hospitalitzats continuen augmentant, malgrat que el nombre de morts no és tan alt com al març i abril.

Segons esta web, el municipi de Ontinyent té 233 casos actius de covid-19. Això vol dir que són persones que han donat positiu en les proves PCR en els últims 14 dies. Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 45 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 7 han mort a causa de la malaltia.

Cal recordar que en els casos on els brots suposen un número elevat i es perd la traçabilitat, la Generalitat Valenciana pot aplicar mesures excepcionals a la mobilitat, com ha sigut el cas de Benigànim des del passat 31 d’agost fins al 22 de setembre.

CatalanSpanish