30.8 C
Valencia

El model predictiu de la UPV que està encertant amb l’evolució del coronavirus

El model vaticina arribar al pic de casos durant la primera quinzena d'abril.

- Publicitat -AVL

Amb base en les dades proporcionades pel Ministeri de Sanitat i Benestar Social d’Espanya, un grup d’investigadors de l’Institut de Matemàtica Interdisciplinària de la Universitat Politècnica de València (UPV) van crear una web en la qual publiquen estimacions del creixement dels contagiats al país.

“Conforme als resultats obtinguts, estimem que el pic d’infectats es produirà entre el 10 i el 25 d’abril de 2020”, assenyalen en l’últim informe, publicat el 17 de març.

Este dimecres, 18 de març, Espanya reporta 13.716 casos confirmats, xifra que concorda amb les prediccions d’estos matemàtics.

Per al 20 de març, este estudi vaticina una mitjana de 21.664 casos confirmats, amb base en les xifres que han estat aportant les autoritats.

Les prediccions les han fetes amb un model SIR (susceptible, infectat, recuperat). No obstant això, assenyalen que “donada la naturalesa del Covid-19, les circumstàncies en les quals ha sorgit i les decisions que es van prenent contra la infecció, el model assumeix que les taxes de contagi varien cada dia”.

Estos matemàtics, no obstant això, consideren que podria haver-hi una disminució de casos o una lleu millora en la corba de predicció, gràcies a la resposta positiva de la ciutadania a les mesures de confinament exigides per les autoritats.

Una altra predicció

Un altre estudi, que porta per títol ‘El futur de les pandèmies segons les matemàtiques’, assenyala, no obstant això, que el pic s’aconseguiria aproximadament el 4 d’abril.

D’acord amb este informe, el nombre de persones amb coronavirus en este país europeu podrien arribar als 200.000.

A més, prediu que es podrien registrar entre 4.000 i 5.000 morts, la xifra de les quals es veuria reflectida fins al 16 o 17 d’abril, uns 12 o 13 dies després del pic de contagis, similar a com va ocórrer a la Xina.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat autoritza un aforament de 800 persones per als concerts d’Amaral, Martita de Graná i Marlon a Borriana

• Des d'avui es poden aconseguir més entrades per als concerts d'Amaral, Martita de Graná i Marlon de dijous, divendres i dissabte a través de wegow.com

La Generalitat es compromet a construir la rotonda de la Ratlla del Terme

La Subdirecció General de Mobilitat redactarà el projecte bàsic que servirà per a planificar l'execució de la rotonda. Posteriorment, serà també la Generalitat qui s'encarregarà de la construcció.

Benicàssim continua amb els tractaments contra mosquits en aigua estancada

El consistori actua en les zones on s'ha acumulat aigua i ha proliferat l'aparició de larves

Oberta la preinscripció per a les activitats esportives municipals d’Alcalà-Alcossebre

Es manté l'oferta de classes d'aeròbic, step, pilates, ritmes llatins, taitxí, ioga i manteniment en Alcalà i Alcossebre

Educació rectifica i permet l’entrada als col·legis a la terapeuta ocupacional però no a les infermeres escolars

La terapeuta va rebre l'autorització després de la reunió de Ballester amb les mares dels alumnes a diversitat funcional
- Advertisement -

: Valencià