La Comunitat prepara els corredors segurs per a reactivar el Turisme Internacional

Per a la patronal hotelera HOSBEC, és important que Europa fixe uns criteris homogenis per a entrar i eixir d'Espanya i de països com Regne Unit, Alemanya, França, Benelux i països nòrdics. És imprescindible per a garantir un turisme segur en la Comunitat.

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, un dels sectors més assotats ha sigut indubtablement el turístic. Durant mesos, hem vist com un gran nombre d’hotels i allotjaments turístics estan tancats, abans per les limitacions de mobilitat durant els primers mesos del confinament i, hui dia, encara no han pogut obrir les seues portes per les limitacions al trànsit internacional i les recomanacions de països estrangers de no viatjar a Espanya.

Ja a l’octubre, indicàvem que dels 140 allotjaments que estan sota el paraigua de HOSBEC, Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana, només una trentena estaven oberts davant el baix nivell de turistes a conseqüència del COVID19.

Però no per estar tancats han deixat de lluitar, de fet, des de fa més d’un semestre estan en plenes negociacions amb Conselleria de Turisme per a intentar salvar el sector i de cara a un futur pròxim veure un halo d’esperança. S’estan reinventant com qualsevol dels sectors afectats, és més, fa un parell de mesos van signar un contracte amb el Consell per a habilitar “2 hotels refugi” que pogueren albergar a turistes internacionals que per circumstàncies sanitàries relacionades amb el coronavirus hagueren d’estar en quarantena. El seu allotjament i manutenció era a càrrec de Turisme. Fins fa tan sols uns dies un hotel de Benidorm donava servei als turistes d’Alacant, i un altre a València als de la capital del Túria i Castelló.

PLA CORREDORS SEGURS


No obstant això, el contracte era temporal i ha finalitzat i no es renovarà per dos motius principals, tal com assenyala Nuria Montes, de HOSBEC: d’una banda, el nivell de turistes estrangers que han donat positiu o han hagut d’estar en quarantena és afortundament tan mínim que és pràcticament residual, per la qual cosa no és viable mantenir estos dos allotjaments exclusivament destinats per a tal fi. I, per un altre, estan desenvolupant el pla “Corredor Segurs” de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa “ara mateix és més viable establir una nova via de garantir la seguretat dels turistes en l’autonomia i encara no sabem si habilitarem més hotels o un complex d’apartaments”, assenyala Montes.

Actualment, continuen havent-hi serioses mesures restrictives al turisme internacional, en el cas d’Espanya, més aviat per part dels països d’origen, però, des de HOSBEC esperen que la situació sanitària millore i que en un parell de mesos hi haja esperança per al sector turístic en la Comunitat, ja que a més d’això depenen agències de viatges i hostalers per exemple.

“Ara mateix ha acabat el contracte amb els “hotels refugi” i cal dissenyar un sistema nou, però les restriccions al trànsit internacional encara són molt altes, per la qual cosa a penes vénen turistes estrangers a la Comunitat en relació amb altres anys. Però tenim un horitzó optimista i per a això estem creant un programa complet de Turisme Segur”.

Nuria Montes, HOSBEC

I, per a això, des de la patronal hotelera i de la mà de la Conselleria de Turisme aposten per els “corredors segurs” i continuen estrenyent les relacions amb els països que més turistes envien cada any a Espanya, com són Regne Unit, Alemanya, França, Benelux i països nòrdics. No obstant això, esperen que Europa plantege i establisca un criteri uniforme per a entrar i eixir d’Espanya, fet que reduiria així la incertesa i la por d’alguns turistes a vindre, ja que les mesures varien bastant en funció del país d’origen.

“És necessari que la Unió Europea fixe unes directrius homogènies per a tots els països membres: si és necessari fer proves en entrar o eixir i quins, i si cal guardar quarantena o no, “, explica Montes.

CatalanSpanish