Correos emet un segell dedicat a la paella

El segell té un valor facial d'1,50 euros que es correspon amb la tarifa per a una carta normalitzada dirigida a la resta de països fora d'Europa.

Correos ha emés este divendres un segell dedicat a la paella, amb el qual dona “difusió internacional a este plat tradicional que és, a més, un senyal d’identitat per a la Comunitat Valenciana”, segons ha informat la companyia en un comunicat.

El segell té un valor facial d’1,50 euros que es correspon amb la tarifa per a una carta normalitzada dirigida a la resta de països fora d’Europa. El segell, que s’emmarca en la sèrie Amèrica UPAEP, arreplega una imatge d’una paella, amb una cullera en primer pla.

Des del 1989, els països membres de la Unión Postal de las Américas, España y Portugal (UPAEP) emeten una sèrie filatèlica amb segells basats en una temàtica comuna que enguany gira al voltant dels menjars tradicionals.

Sobre la paella, Correos destaca que s’ha parlat molt del seu origen i les seues variants, “però la veritat és que s’ha convertit en una de les icones de la gastronomia espanyola i un dels senyals d’identitat d’Espanya”.

Així mateix, afig que, a foc lent, amb llenya dels tarongers, la paella “solia menjar-se a la vesprada després d’una dura jornada de treball en el camp”. “Segons els puristes, este és l’origen de l’autèntica paella valenciana, però hui dia podem gaudir de moltes altres receptes”, assegura la companyia.

Correos també es refereix a l’origen del terme. Segons assenyala, “és probable que siga el llatí ‘patella’ però “existeix una teoria romàntica que diu que un home va preparar este plat per a la seua nóvia i obtindre així el seu afecte, per la qual cosa la paraula paella podria derivar de la frase ‘per ella’ o ‘per a ella'”.

CatalanSpanish