Què funciona i que no en Correos en l’Estat d’Alarma?

Només atendran el servei postal al públic bàsic i no a la resta dels serveis i productes que també ofereixen altres establiments.

Davant l’estat d’alarma decretat pel Govern, Correos ha optat per reduir a tres hores l’horari d’obertura de les seues 2.500 oficines, és a dir que estaran obertes de 9.30 a 12.30 hores, i només atendran el servei postal al públic bàsic i no a la resta dels serveis i productes que també ofereixen altres establiments.

A més, les oficines de Correos comptaran amb el personal “estrictament imprescindible” amb tots els protocols establits per les autoritats sanitàries. L’objectiu és completar la prestació del servei públic que tenen encomanat en tot territori espanyol.

Una altra cosa que destacar és que si t’envien un paquet a casa, et demanen les dades pel telefonet i en obrir la porta te’l deixen dins de casa perquè no hi haja contacte directe i amb això risc de contagi.

Què funciona i que no en Correos durant l’estat d’alarma?

Funciona

Si parlem de paqueteria, d’una banda, està en funcionament el paquet blau, que està especialment indicat per a enviaments de paquets o documents de gran grandària a Espanya i Andorra. Per a comptar amb la màxima garantia de seguretat, els enviaments són certificats i és necessària la signatura del destinatari, a qui se li emportarà el paquet al seu domicili. Per l’altre el Servei de Paqueteria Internacional.

Les cartes certificades. Estes garanteixen la recepció sota signatura del destinatari o persona autoritzada.

L’enviament de diners.

Cartes entre particulars, segueixen en funcionament, l’únic problema és que tarden a arribar més del normal perquè està dins del paquet universal, que han de repartir directament els carters i ara tan sols treballen un 50%.

No Funciona

Les notificacions públiques, perquè l’estat ha notificat que suspén tots els terminis administratius, ja que es considera que no són imprescindibles.

Els serveis relacionats amb comerços electrònics, per això la majoria dels portals estan posant terminis molt llargs a l’hora de calcular els lliuraments.

Per exemple, no s’admeten devolucions d’Amazon.CatalanSpanish