Correus denuncia la sobrecàrrega de treball per falta de personal

Una situació crònica que s’ha agreujat amb l’última ordre de la direcció territorial de Correus
En Correus existeix un problema des de fa temps. Un problema que amb el temps s’ha anat aguditzant cada vegada més, i no sembla que vaja a solucionar-se. Es tracta que les seccions de repartiment, o zones assignades per al repartiment a cada carter, estan en la seua majoria sobredimensionades. La càrrega de treball en cadascuna d’elles és superior a la qual materialment poden assumir els carters. Per si no fos poc, els anomenats “doblatges” suposen fer-se càrrec de part del repartiment d’altres seccions que no estan coberts per cap carter.

La plantilla de treballadors de Correus s’ha vist reduïda en un 25% en els últims anys, i les seccions de repartiment han hagut d’absorbir la càrrega de treball que anteriorment realitzaven les seccions que han sigut suprimides.

Esta situació suposa un problema tant per als carters com per a la qualitat del servei postal, perquè dóna lloc a retards en el lliurament dels enviaments per falta de personal en els centres de repartiment.

Així les coses, l’última ordre de la Direcció als centres de distribució és que els carters han de traure a repartiment la totalitat dels enviaments que entren en les seues seccions, sense deixar cap objecte pendent de distribució en els casellers.

Açò no fa sinó agreujar la situació en Correus, perquè sabem que en la majoria dels casos és impossible traure a repartiment i lliurar tots els enviaments recepcionats en cada secció diàriament. Traure la totalitat del correu, sense deixar possibilitat al carter d’organitzar-se el seu propi repartiment, suposa en realitat que parteix de les cartes es passegen amb moto o amb carro sense ser lliurades per falta de temps, i tornen a l’oficina de nou sense haver pogut ser treballades. No obstant això, deixant un major marge organitzatiu al carter el resultat del repartiment milloraria considerablement.

Des de la Secció Sindical CGT Correus a València considerem que no es tracta d’una mesura encertada per part de l’empresa perquè suposa una forma de pressió sobre el treball diari del carter i no aporta cap benefici al servei públic.

CatalanSpanish