19.2 C
Valencia

Cortázar: “En 5 anys el nou banc incrementarà en 290 milions d’euros els seus ingressos”

El president de Bankia José Ignacio Goirigolzarri i el conseller delegat de CaixaBank Gonzalo Gortázar han oferit una roda de premsa per a donar a conéixer els detalls de la fusió.

- Publicitat -AVL

Els consells de totes dos entitats van donar el vistiplau ahir a la nit i van confirmar l’acord de fusió. Finalment, el pes de CaixaBank en el nou grup serà del voltant del 75%, mentre que Bankia tindrà poc més del 25%.

Així ho han confirmat fonts consultades després de l’equació de bescanvi que figura en l’acord aconseguit este passat dijous pels consells d’administració de totes dos entitats.
Els consells de totes dos entitats van donar el vistiplau ahir a la nit i van confirmar l’acord de fusió. Finalment, el pes de CaixaBank en el nou grup serà del voltant del 75%, mentre que Bankia tindrà poc més del 25%.

EL NOU BANC SORGIT DE LA FUSIÓ ENTRE CAIXABANK I BANKIA TÉ OFICINES EN 2.200 MUNICIPIS ESPANYOLS.

- Advertisement -


CaixaBank, a més, ha revelat que la integració generarà uns estalvis de costos de 770 milions a partir de 2022, gràcies a l’ajust de personal que encara no ha quantificat. Amb estes expectatives, el nou banc podria arribar a guanyar 2.600 milions encara que, durant la presentació als analistes, el primer executiu Gonzalo Gortázar ha ressaltat que “estos són càlculs del mercat, no són objectius”.

La seu social de l’entitat estarà situada a València, mentre que comptara amb dos casernes operatives, un a Madrid i un altre a Barcelona. Els consells d’administració tornaran a asseure’s a l’octubre per a posar data a les juntes d’accionistes al novembre. Serà llavors quan el Frob done a conéixer la seua posició, encara que es preveu una foto favorable, ja que l’acord de fusió va ser tancat dimarts passat per la ministra d’Economia, Nadia Calviño i el president de Criteria, Isidro Fainé.

LA FUSIÓ NO ES COMPLETARÀ FINS A FINALS DEL PRIMER TRIMESTRE DE L’ANY 2021.

Gortázar ha admés davant els analistes que “reestructurar a Espanya és car”. Encara que no suposarà cost en resultats, l’operació suposarà consum de capital, uns 150 punts bàsics, que Gortázar ha considerat “una inversió”. Seran 2.200 milions d’euros que no recauran, en tot cas, en el compte de resultats.

Goirigolzarri també ha explicat el repartiment de funcions entre ell i Gonzalo Gortázar. “He treballat en moltes fusions, i en les fusions és important tindre una referència. En este sentit, Gonzalo és el cap executiu, el responsable de la gestió”, ha indicat. “També és important que hi haja elements que ajuden el consell i a l’empresa a complir els seus objectius, i per això tinc un càrrec executiu. La meua responsabilitat serà ocupar-me dels aspectes legals del consell, la comunicació i l’auditoria”, va indicar.

CAIXABANK INTEGRARÀ EL NEGOCI D’ASSEGURANCES DE BANKIA.

Les juntes d’accionistes que hauran de donar el vistiplau a la integració se celebraran al novembre, segons els fets rellevants remesos per les dos entitats este matí a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. S’espera que la fusió es complete en el primer trimestre de 2021.

José Ignacio Goirigolzarri ha destacat en un comunicat que “amb esta operació conformem la primera franquícia espanyola en un moment en el qual és més necessari que mai crear entitats amb grandària crítica, contribuint així a donar suport a les necessitats de famílies i empreses, i a reforçar la solidesa del sistema financer”.

L’entitat bancària resultant comptarà amb un nou consell d’administració compost per 15 membres. Estarà presidit per José Ignacio Goirigolzarri (president de Bankia) i el conseller delegat serà Gonzalo Gortázar (número dos de CaixaBank). Dels consellers, 10 representaran a CaixaBank: Tomás Muniesa, actualment conseller dominical; José Serna, actualment conseller dominical; Gonzalo Gortázar, conseller executiu; María Verónica Fisas, consellera independent; Cristina Garmendia, consellera independent; María Amparo Moraleda, consellera independent; Eduardo Javier Sanchiz, conseller independent; John Shepard Reed, conseller independent; Koro Usarraga, consellera independent. Per Bankia estaran representats José Ignacio Goirigolzarri; Joaquín Ayuso, conseller independent; Francisco Javier Campo, conseller independent i Eva Castillo Sanz, consellera independent. A més s’incorpora Fernando María Costa Duarte (CaixaBank), i un nou conseller proposat pel FROB.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,951FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La plantilla dels hospitals de Castelló es manifesten per la falta de recursos davant la pandèmia

CSIF recolza una nova protesta contra la falta d'inversió de Sanitat i l'incompliment de promeses en la crisi del coronavirus.

L’Alcora oferirà incentius fiscals per a afavorir el creixement econòmic i l’ocupació

En el pròxim Ple s'aprovarà la modificació de les ordenances per a aplicar bonificacions en 2021.

Onda adjudica la rehabilitació de tres habitatges del centre per a cedir-les a famílies necessitades

L'objectiu del govern municipal és crear un parc d'habitatges socials en col·laboració amb la Caixa Rural d'Onda.

Peníscola aposta per la mobilitat sostenible i ecològica

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Peníscola està treballant en la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Detingudes 7 persones per la venda il·lícita de 23.000 quilos de garrofa en la Vall D’Uixó

S'investiga a altres quatre, com a suposats autors d'un delicte de falsificació de 103 documents DATA.
- Advertisement -

: Valencià