El Corte Inglés cessa a Gimeno i nomena a Nuño de la Rosa

Dimas Gimeno, ha comunicat que impugnarà la decisió.

El consell d’administració d’El Corte Inglés ha destituït este dijous a Dimas Gimeno com a president del grup i ha nomenat en la seua substitució a Jesús Nuño de la Rosa, que tindrà qualitat d’executiu i amb el nomenament del qual es persegueix avançar en la professionalització de la gestió de la companyia.

Mentre el nomenament del nou president ha sigut aprovat per la unanimitat dels consellers presents (9 de 10). El cessament de Gimeno, que no ha assistit a la reunió, ha sigut aprovat per vuit vots a favor i una abstenció, la de Shahzad Shahbaz (que representa al xeic de Qatar).

Jesús Nuño de la Rosa i Coloma (Madrid, 1963) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid. Ha desenvolupat la major part de la seua carrera professional en Viatges El Corte Inglés, empresa de la qual va anar director general des de 1998 fins a octubre de 2017 quan va ser nomenat conseller delegat del Grup. Nuño de la Rosa, que també és patró de la Fundació Ramón Areces, ha destacat pel seu coneixement de l’àmbit empresarial, del sector hoteler i turístic, i dels mercats internacionals, com demostra l’àmplia xarxa que Viatges El Corte Inglés ha desenvolupat en diversos països del món.

Jesús Nuño de la Rosa es recolzarà en Víctor del Pou qui, com a conseller delegat, gestiona el desenvolupament del negoci en l’àrea del retail. Del Pou és economista, MBA per l’Institut d’empresa i PDG pel IESE. Compta amb una àmplia experiència en l’àmbit de la distribució comercial i fa més de 25 anys que està vinculat al grup de grans magatzems on va començar a treballar amb 18 anys, havent passat per diverses àrees de la companyia.

El nou president ha agraït la confiança del Consell d’Administració. “El Corte Inglés és una companyia capdavantera que ha destacat sempre per la seua capacitat d’innovació i d’adaptació a les noves necessitats dels clients. Tenim davant nosaltres reptes importants i apassionants per als quals comptem amb un gran equip de professionals. Estem il·lusionats i preparats per a guanyar eixe futur”.

Publicitat